VUČIĆ URUČIO SRETENJSKI ORDEN ZORANU TERZIĆU!
Zoran Terzić i Aleksandar Vučić, Foto: instagram/buducnostsrbijeav

naročite zasluge u sportu

VUČIĆ URUČIO SRETENJSKI ORDEN ZORANU TERZIĆU!

Dugogodišnjem treneru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoranu Terziću danas je predsednik države Aleksandar Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena za, kako je navedeno, naročite zasluge u sportu jer je najtrofeniji odbojkaški trener u Srbiji sa 20 medalja sa najvažnijih takmičenjima, uključujući Olipijske igre i svetska prvenstva.

Objavljeno:

Terzić je, na svečanosti u zgradi Predsedništva Srbije, zahvalio igračicama, saradnicima i državi što je reprezentaciji omogućila da ima uslove za rad na najvišem nivou u svetu.

On je naveo da je 20 godina vodjenja ženske odbojkaše reprezentacije bila "predivna plovidba" i da je priznanje došlo kao "svetionik", uz uverenje da će ih još biti jer nastavlja da se bavi trenerskim poslom.

Vučić je rekao da je Terzić bio "vrsni kapetan koji je vešto kormilario kroz sve izazove" vodeći reprezentaciju, proslavivši srpski sport i Srbiju.

Podsetivši da Terzić sada vodi žensku reprezantaciju Rusije, Vučić mu je, u šaljivom tonu, poručio da "ako nešto kod naše reprezetacije zariba, Zorane sledi ukaz koji ne može da se opovrgne".

"Znam da ćeš na kraju doći opet u svoju Srbiju i ponovo doneti najbolje svojoj zemlji i narodu", rekao je Vučić, istakavšu da je srećan što je bio u prilici da mu dodeli orden a danas ga i uruči.

Na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije Terzić je bio od maja 2002. do početka ove godine. Dva puta je proglašen za najboljeg trenera na Starom kontinentu u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021. godine.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.