NOVI PREDSEDNIK ZVEZDE NAJAVLJUJE VELIKE REZULTATE: Imamo siguran plan, rastemo iz godine u godinu!
Dragan Škrbić, Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

NOVI PREDSEDNIK ZVEZDE NAJAVLJUJE VELIKE REZULTATE: Imamo siguran plan, rastemo iz godine u godinu!

Trener Crvene zvezde ostaje Ratko Đurković, a sportski direktor je Ognjen Kajganić

Objavljeno:

Novi prvi čovek RK Crvena zvezda Dragan Škrbić izjavio je da mu je čast da bude predsednik kluba za koji navija i u kom je proveo najlepše igračke godine.

Legendarni pivotmen je i do sada bio član Upravnog odbora crveno-belih, a sada je preuzeo funkciju predsednika Upravnog odbora.

- Uzbuđen sam, ali osećam i veliku odgovornost da ispunim ono što se očekuje od mene, od rukovodstva do armije navijača - rekao je on.

- Stvoreni su uslovi da se uključim, klub je konsolidovan, sve što dolazi biće nadgradnja, sportski ciljevi su nam veliki, a radićemo zajedno kao tim. Plan je petogodišnji, da iz godine u godinu rastemo u svakom smislu, da budemo u vrhu našeg rukometa, a jednog dana cilj i san je da budemo konkurentni u Evropi - rekao je Škrbić na konferenciji za medije.

- Neće biti lako, izazov je pred nama, ali upornosti i istrajnosti nam neće nedostajati. Finansije su na dobre, dve godine smo stabilni, imamo ideje što se tiče ekipe, radimo na pojačanjima, a zadržali smo skoro ceo tim. Biće prilike o imenima. Imaćemo najborbeniji tim, igrače koji će 'izgarat' za dres Crvene zvezde. Ne pravimo instant priču, jedan korak, pa tri nazad, nego imamo siguran petogodišnji plan - poručio je Škrbić.

Dragan Škrbić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Dosadašnji direktor Nenad Peruničić imenovan je za generalnog direktora, ali kako se našalio nije avanzovao jer je svih ovih godina u službi kluba.

- Draganov dolazak je nova prilika za dodatnu nadogradnju u svim segmentima. On je oberučke prihvatio dolazak u svoju kuću. Na stranu prijateljstvo i sve što smo imali kao "saborci" na terenu, ali siguran sam da će učiniti sve u korist RK Crvena zvezda - istakao je Peruničić.

Veliki doprinos dao je naš nekadašnji predsednik Mirko Butulija, koji nije više sa nama, a hvala i državi koja je prepoznala rukomet, kao sport koji je nekada bio u rangu sa košarkom, naveo je Peruničić.

- Želja nam je da ojačamo domaću ligu, možda ne baš kao u vaterpolu, ali bar blizu. Rukomet karakterno kao prkosan sport pripada našem narodu i ovo nije samo projekat za napredak jednog kluba, nego celog sporta, a mi ćemo se truditi da pratimo naše najbolje klubove. Od Zvezde se kao brenda očekuje da je uvek 'gore', želimo da se umešamo u borbu za vrh i pravićemo tim koji će da bude konkurentan. Vojvodina je podigla lestvicu i to želimo da dostignemo takođe i Dinamo iz Pančeva, Partizan, Metaloplastiku - poručio je Peruničić.

Trener Crvene zvezde ostaje Ratko Đurković, a sportski direktor je Ognjen Kajganić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.