VARDAR OD SJAJA DO OČAJA: Pre tri godine su bili prvaci Evrope, a sada su izbačeni iz Lige šampiona!
RK Vardar, Foto: EPA/ Georgi Licovski

katastrofa

VARDAR OD SJAJA DO OČAJA: Pre tri godine su bili prvaci Evrope, a sada su izbačeni iz Lige šampiona!

Njihovo mesto mogao bi da popuni Zagreb

Objavljeno:

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) potvrdio je na današnjem sastanku da ekipa Vardara ne ispunjava kriterijume za učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

Finansijski problemi makedonskog velikana razlog su ove odluke EHF. Klub iz Skoplja je u protekle dve godine bio "pod lupom" zbog nagomilanih dugova porema nekadašnjim igračima, prenosi Sportklub.

Vardar nije ispoštovao rokove za podmirenje dugova, platio je samo deo, što je za Evropsku rukometnu federaciju neprihvatljivo.

Klub iz Skoplja, koji je bio šampion Evrope 2017. i 2019. imao je garantovano mesto u elitnom takmičenju na osnovu nacionalnog koeficijenta, ali sada su sami sebi zatvorial vrata elite i prepustili svoje mesto drugoj ekipi.

Njihovo mesto mogao bi da popuni Zagreb (koji čeka "Vajld kard") s obzirom na to da je Hrvatska deseta na listi, odnosno prva ispod crte.

"Marka" navodi da je mnogo nagađanja i kombinacija, a nije isključeno da mesto dobiju vicešampion Makedonije Eurofarm Pelister ili Granoljers, drugoplasirani tim prvenstva Španije,

Osim Zagreba, poziv iz EHF očekuju i Nant, Alborg, Vesprem, Visla Plok, Ištad, Granoljers, Celje, Motor Zaporožje i Elverum. Sigurni učesnici Lige šampiona su su Magdeburg, Kil (Nemačka ), Barselona (Španija), PSŽ (Francuska ), Kjelce (Poljska ), Porto (Portugalija), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Gudme (Danska) i PIK Seged (Mađarska).

Titulu će braniti rukometaši Barselone.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.