SRBIJA SLAVILA POSLE VELIKE DRAME! Buđenje "orlova" za trijumf nad Kanađanima!
Igor Kolaković, Foto: EPA/Maciej Kulczynski

POBEDA SE PIŠE

SRBIJA SLAVILA POSLE VELIKE DRAME! Buđenje "orlova" za trijumf nad Kanađanima!

Kanada je vodila sa 2:0, a onda je usledio preokret

Objavljeno: 15:03h

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu posle preokreta – 3:2 (20:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11) – u sedmom kolu Lige nacija.

Srpski odbojkaši pokazali su karakter i posle dva jako loša odigrana seta, uspeli su da se podignu, zaigraju bolje i na kraju zasluženo slave.

Izbranici Igora Kolakovića nisu najbolje otvorili utakmicu. Prijem i blok nisu dobro funkcionisali i Kanada je to znala kako da iskoristi. Prvi set naši odbojkaši izgubili su 25:20, a u drugom su bili još slabiji.

Kanada je kontrolisala ritam i posle nešto malo manje od dva sata igre povela je 2-0.

Ekipa predvođena Aleksandrom Atanasijevićem konačno se probudila u trećem setu, zaigrala je mnogo bolju odbojku i rezultat na semaforu brzo se promenio.

Odbojkaši Srbije
Odbojkaši Srbijefoto: Profimedia

Treći set srpski odbojkaši dobili su 25:20, potom su bili bolji i u čevrtom (26:24) i "dlanom o dlan" vratili su se u susret. Četvrti period bio je ključan, Srbija je u tim trenucima potpuno preuzela kontrolu i u istom ritmu nastavila je u petom setu.

Nošeni dobrom energijom bolje su otvorili odlučujući set i na kraju su zasluženo došli do pobede. Srbija ima skor 3/4, dok je Kanada na 2/5.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Atanasijević sa 22 poena, Kujundžić i Lisinac ostvarili su 15, dok je Katić šest puta poentira. Kod Kanade bolji od ostalih bio je Timoti Mar sa 22 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.