MANDIĆ IZDVOJIO 3 FAVORITA SVETSKOG PRVENSTVA: Igramo za reprezentaciju, tada NE POSTOJI UMOR!
Dušan Mandić, Foto: Espreso

spremni za novu medalju

MANDIĆ IZDVOJIO 3 FAVORITA SVETSKOG PRVENSTVA: Igramo za reprezentaciju, tada NE POSTOJI UMOR!

Rašović slično poručuje: Znamo koga predstavljamo

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić izjavio je danas u Beogradu da su, pored njegove ekipe, najveći favoriti za zlatnu medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu selekcije Španije i domaćina Mađarske.

- Biće izuzetno velika konkurencija. Mađarska će kao domaćin biti favorit, uz Španiju i nas. To su tri najozbiljnije ekipe na svetskom prvenstvu za medalje. Ali, naravno, Grčka, Italija, Crna Gora i Amerika mogu do medalje, svaka od njih - rekao je Mandić novinarima u Beogradu, prenosi Mocart sport.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će na svetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama SAD, Australije i Kazahstana.

Srbija će prvi meč na šampionatu sveta odigrati 21. juna protiv SAD, dva dana kasnije igraće protiv Australije, dok će grupnu fazu takmičenja u Segedinu završiti duelom protiv Kazahstana 25. juna.

- Sigurno da mogu biti teški protivnici, videćemo u kakvom će uopšte sastavu Australija doći u Mađarsku. Čuli smo da je kod njih bilo određenih promena - rekao je Mandić.

- Sa Amerikancima smo imali priliku da odradimo nekoliko sparing treninga prethodnih dana, videli smo da su ekipa koja ima kvalitet i da će nam biti ozbiljan konkurent na šampionatu. Biće neugodan protivnik, a meč sa njima nosiće posebnu težinu, jer je prvi i najjači su rival u našoj grupi - dodao je vaterpolista Novog Beograda.

VK Novi Beograd, Dušan Mandić
foto: Starsport©

Mandić je naveo da veruje da će ekipa podizati nivo igre iz utakmicu u utakmicu i da će biti "prava" kada to bude najpotrebnije, od četvrtfinala.

Po završetku fajnal-ejta Lige šampiona, vaterpolisti Novog Beograda dobili su samo tri dana odmora, a Mandić je istakao da je mnogo teško igrati posle takve sezone i da prvi put na okupljanje reprezentacije dolazi "umoran i težak".

- Ogroman broj utakmica u klubovima je iza nas, pauza nema, dešavale su se i povrede. Ne može to da se isprati. Ali, kako je nama, tako je i drugima. Moramo se prilagoditi. Igramo za reprezentaciju, sve ostavljamo po strani. Tada ne postoji umor. Želimo da ostvarimo najbolji mogući rezultat - zaključio je Mandić.

Strahinja Rašović je rekao da veruje da će prva utakmica, protiv selekcije SAD, biti prekretnica.

- Amerika nam je najveći rival u grupi, Australija nam je nepoznanica, jer čujemo da su dosta izmenili sastav. Te dve ekipe važe kao jako dobre plivačke, tako je godinama unazad - rekao je Rašović.

- Sigurno da ćemo sa njima voditi borbu za prvo mesto u grupi, a moj stav je da je Amerika trenutno jača od Australije. Ali, videćemo kada dođe do tih utakmica. Tu je i Kazahstan protiv koga sam uveren da ćemo pobediti - dodao je on.

Strahinja Rašović
foto: Profimedia

Rašović je istakao da je smena generacija u reprezentaciji bezbolno prošla i da će Srbija u Mađarskoj zaigrati u najboljem sastavu.

- Igrali smo u sličnom sastavu u Gvanžuu 2019. godine, svi smo tu godinama na okupu, bez obzira što su neki dobijali šansu, a neki ne. Odlično se poznajemo i kroz klubove, treniramo zajedno, igramo jedni protiv drugih i mislim da je smena bezbolno urađena - rekao je on.

- Ovo je trenutno naš najbolji sastav i mi znamo koga predstavljamo, za koga igramo i tako ćemo se i ophoditi - zaključio je Rašović.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.