NOVOM BEOGRADU IZMAKLA TITULA PRVAKA EVROPE: Pro Reko se vratio iz minusa i posle peteraca osvojio Ligu šampiona!
Vaterpolo, Foto: Starsport©

čestitamo

NOVOM BEOGRADU IZMAKLA TITULA PRVAKA EVROPE: Pro Reko se vratio iz minusa i posle peteraca osvojio Ligu šampiona!

Uspeli su da se vrate iz minusa, jer su u poslednjoj četvrtini gubili sa dva razlike

Objavljeno:

Vaterpolsiti Pro Reka uspeli su da odbrane titulu prvaka Evrope jer su u finalu posle peteraca uspeli da savladaju Novi Beograd sa 13:13 (4:3) .

Italijanska ekipa osvojila novu titulu u Ligi šampiona, i to na istom mestu gde su to uradili i prošle godine, tako da im prestonica Srbije i te kako prija.

Uspeli su da se vrate iz minusa, jer su u poslednjoj četvrtini gubili sa dva razlike, ali Reko je velika i iskusna ekipa i tako su uspeli da se vrate u meč i odvedu utakmicu u peterce posle kojih su bili bolji.

1 / 3 Foto: Starsport©

Golove za Novi Beograd postigli su: Nikola Jakšić šest, Strahinja Rašović tri, Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po jedan. Golove za tim Sandra Sukna zabeležili su Đorđo Zalanki pet, Aron Janger četiri, Đakomo Kanela dva, Aleksandar Ivović i Tomas Halok po jedan.

Ovo je bila 10. titula za Pro Reko u istoriji, a italijanski klub je odbranio titulu osvojenu prošle godine na istom bazenu.

Tragičari su bili Dušan Mandić, kome je golman italijanske ekipe odbranio peterac, i Nikola Jakšić koji je pogodio prečku.

Novi Beograd je tako propustio priliku da postane treći srpski klub koji se popeo na krov Evrope, nakon Partizana koji je to učinio čak sedam puta i Crvene zvezde koja je uspela da ostvari taj uspeh jedanput.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.