UFC IMA NOVOG ŠAMPIONA! Posle lavovske borbe, "Češki Samuraj" slavi titulu!
Jiri Prohaška, Foto: Youtube/printscreen

iznenađenje!

UFC IMA NOVOG ŠAMPIONA! Posle lavovske borbe, "Češki Samuraj" slavi titulu!

Jiri Prohaška je u noći između subote i nedelje u Singapuru porazio Glovera Tešeiru na UFC 275 i postao novi šampion poluteške kategorije

Objavljeno: 09:19h

Češki MMA borac Jiri Prohaška novi je šampion UFC poluteške kategorije.

Dugo je ovom divizijom vladao Džon Džons, ali od njegovog odlaska za oko dve godine već imamo trećeg šampiona.

Jiri Prohaška je u noći između subote i nedelje u Singapuru porazio Glovera Tešeiru na UFC 275 i postao novi šampion poluteške kategorije.

Ova borba je imala apsolutno sve, direkte, krošee, aperkate, kolena u telo, rušenja... Tešeira je dao sve od sebe, pokazao je da nije slučajno postao svetski šampion, ali ipak ostao bez snage i poražen je.

Najveća pobeda u kraijeri Jirija Prohaške došla je gušenjem i to je po prvi put da je titula u UFC poluteškoj kategoriji rešena na ovaj način još od 2014. godine.

Čini se da je Tešeira napravio ključnu grešku nekih minut ranije, kada je giljotinom napao Prohašku, ali se ovaj izvukao i Glover je potrošio mnogo snage što ga je koštalo titule.

Glover Tešeira je na UFC 267 prošlog oktobra postao najstariji šampion, a sada ga je češki borac skinuo sa trona. Dugo već iščekujemo njegov okršaj sa Aleksandrom Rakićem, ali s obzirom da je srpski borac doživeo tešku povredu to će morati malo da sačeka.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.