ROĐACI GA NAPUNILI SAČMOM U LOVU, PREŽIVEO SAOBRAĆAJKU A SAD IMA LEUKEMIJU: Nova nesreća pogodila čuvenog šampiona!
Greg Lemond, Foto: Profimedia

kakav maler

ROĐACI GA NAPUNILI SAČMOM U LOVU, PREŽIVEO SAOBRAĆAJKU A SAD IMA LEUKEMIJU: Nova nesreća pogodila čuvenog šampiona!

Lemondov trijumf na Tur d Fransu 1989. se smatra jednim od najvećih podviga u istoriji jer se desio nepunih godinu dana nakon što je bio upucan u lovu od strane neopreznih rođaka i imao više operacija da se ukloni 35 delova sačme iz njegovog tela

Objavljeno:

Legendarni 60-godišnji bivši američki biciklista Greg Lemond objavio je da boluje od leukemije, ali da se radi o hroničnom obliku bolesti koji je moguće lečiti.

Jedini Amerikanac koji je triput slavio na Tur d Fransu (1986, 1989. i 1990), nakon što su Lensu Armstrongu i Flojdu Lendisu oduzete titule zbog korišćenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, izjavio je da se za posetu lekaru odlučio nakon što je "nekoliko nedelja osećao umor".

"Dijagnostifikovana mi je hronična meloična leukemija. Srećom, radi se o karcinomu koji je moguće lečiti te o tipu leukemije koji nije opasan po život", izjavio je bivši dvostruki svetski drumski prvak na svom službenom portalu.

"Nakon niza pretraga i biopsije koštane srži, prošlog petka sam dobio dijagnozu. Niko ne želi da čuje reč karcinom, ali osećam veliko olakšanje zato što sam saznao zbog čega sam se loše osećao", zaključio je proslavljeni biciklista.

Lemod je jedna od najvećih zvezdi biciklizma svih vremena. Nadaleko je čuveno njegovo rivalstvo sa Bernarom Inoom, o kom je i snimljen film "Ubijanje Jazavca".

Lemondov trijumf na Tur d Fransu 1989. se smatra jednim od najvećih podviga u istoriji jer se desio nepunih godinu dana nakon što je bio upucan u lovu od strane neopreznih rođaka i imao više operacija da se ukloni 35 delova sačme iz njegovog tela.

Zatim je 2013. preživeo ozbiljnu saobraćajnu nesreću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.