Umro pred sahranu oca! Tragična priča o "ČUDU PRIRODE": UŠAO U GINISOVU KNJIGU! 156 limenki piva popio za veče?!
Andre Rene Rusimof, Foto: Profimeida

neverovatan život

Umro pred sahranu oca! Tragična priča o "ČUDU PRIRODE": UŠAO U GINISOVU KNJIGU! 156 limenki piva popio za veče?!

Andre Rene Rusimof, poznatiji kao Andre Džin, bio je francuski profesionalni rvač i glumac i pravo čudo prirode.

Objavljeno: 10:09h

Rusimof je bio poznat po svojoj gigantskoj veličini, koja je bila posledica gigantizma izazvanog viškom hormona rasta (akromegalija), zbog čega je nazvana „Osmo svetsko čudo“.

Karijeru je započeo 1966. godine, a pet godina kasnije se preselio u Severnu Ameriku. Od 1973. do 1980. Rusimof je angažovao tadašnji promoter Svetske rvačke federacije (VVVF) Vincent J. McMahon kao lutajuću „posebnu atrakciju“ po Sjedinjenim Državama i Japanu.

Pobedio je Hulka Hogana 1988. i osvojio VVF šampionat, njegovo jedino svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji. Rusimof je umro 1993. godine, ali je kasnije završio u Kući slavnih VVF-a.

Sa samo 12 godina imao je preko 190 centimetara i skoro stotinu kilograma. Ubrzo nakon toga više nije mogao da se vozi školskim autobusom.

Vrlo brzo je napustio školu, svestan da će ostatak života provesti radeći u polju i da mu to nije potrebno. Uradio je neverovatan posao, radio je ono što obično rade 3-4 osobe.

- Jednog dana ću biti vlasnik ovakvog automobila - rekao je za Rols-Rojs koji je često prolazio kroz polja. „Prestani da sanjaš i počni da radiš“, odgovorio je njegov otac.

Nekoliko godina kasnije, kada je u kuću stigao u crnoj limuzini.

Kada je imao 14 godina, otišao je u Pariz, gde je želeo da iskoristi svoje velike fizičke sposobnosti. U teretani je upoznao nekoliko rvača koji su odmah videli njegov potencijal.

Takođe je brzo uskočio u ring da zameni svog povređenog prijatelja i odmah napravio senzaciju. Upoznao je promotera Franka Valoisa i njegova karijera je uzela neverovatan zamah. Andre je brzo postao zvezda, uklj. na japanskoj rvačkoj sceni.

1 / 5 Foto: Profimeida

Andre Džin je tada bio visok 224 centimetra i težak oko 240 kilograma. Ali to mu nije smetalo na brojnim nastupima u Kanadi, SAD, pa čak i Africi. Jedna od Giantovih legendarnih fotografija je ona na kojoj on na ramenima nosi četiri odrasle žene.

Samo tri godine nakon što je započeo svoju rvačku karijeru, otišao je u SAD, gde je Vins Mekmehon video potencijal giganta. Savršeno je znao da bi mogao postati pravi zlatni rudnik za organizaciju. I zaista je bilo tako. Godine 1974. čak je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćeniji profesionalni rvač u svojoj istoriji. Rusimof je tada primala 400.000 dolara godišnje. Skoro 15 godina Andre Džin je bio nepobediv i vodio je nezaboravne duele, uključujući i sa Hulkom Hoganom, najvećom zvezdom američkog rvanja u to vreme.

Upravo je ovaj duel sa Hoganom ušao u istoriju, pošto je 29. marta 1987. godine u Mičigenu njihov duel gledalo više od 93.000 ljudi. Iako je njihova borba privukla rekordan broj ljudi na stadion, njihov revanš dva meseca kasnije privukao je preko 33 miliona gledalaca na američkoj televiziji, što ga čini najgledanijim rvačkim mečom u istoriji.

Popularni gigant je tada glumio u nekim filmovima. Dobio je nadimak „najveći pijanac na svetu“, a jedne noći je navodno popio 156 limenki piva, odnosno 55 litara ovog pića - (baš je bio žedan)?

Andre Džin
Andre Džinfoto: Profimedia

"Ima mnogo ludih priča o Andreu koje danas zvuče kao laž, ali većina ih se zaista dogodila. Jednom me je Andre zamolio da mu donesem šest flaša vina. Popio ih je i onda otišao u ring", rekao je Džerald Brisko. , bivša zvezda rvanja.

"Jednom sam kupio kutiju Pouilli-Fuisse vina, što je 12 boca veoma jakog belog francuskog vina. Pred nama je bila osmočasovna vožnja autobusom. Otprilike tri sata kasnije, Andre The Giant je prodrmao moje sedište i rekao: „ Šefe, treba mi toalet. Za tri sata u autobusu, popio je 12 flaša vina! - rekao je Hulk Hogan u intervjuu za CBC.

Priča o njegovoj smrti je toliko tužna da je Rusimov umro u hotelu u Parizu gde je došao na sahranu svog oca. Uzrok smrti: zatajenje cirkulacije i srčani udar. Poslednje godine karijere nanele su mu nezamislive bolove, pa je operisan da bi ublažio pritisak na kičmu, a ispod crnog odela nosio je ortozu koja mu je pomogla da ostane uspravan. Svake godine je imao sve više problema sa kolenima, ali je uprkos tome otišao u ring.

Espreso/sportSport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.