Saopštenje FSS povodom izbora predsednika OKS! Dokle više arogancija i diskriminacija?
Foto: Filip Plavčić

nastavlja se sukob

Saopštenje FSS povodom izbora predsednika OKS! Dokle više arogancija i diskriminacija?

Kako se ističe u saopštenju, izmenama statuta izbori bi bili demokratski jer bi svi kandidati imalo ravnopravne uslove,
Objavljeno:

Kako ističu uz FSS, rad OKS, kao krovne nacionalne sportske organizacije, ne bi smeo da bude devalviran i ponižen nedemokratskim izborom i da za poštene izbore nikada nije kasno.

- Jedino što može da bude štetno jeste održavanje nelegitimnih i nedemokratskih izbora u okviru OKS. Zato zahtevamo da se Izborna skupština OKS zakazana za 28. decembar odloži, između ostalog i zato što je zakazana u skladu sa odredbama Statuta OKS za koji Izvršni odbor MOK-a nikada nije dao saglasnost - poručuju iz FSS.

Na kraju, iz FSS pitaju da li je odlazeći predsednik OKS Vlade Divac ispunjavao uslove prilikom izbora i podsećaju na kontinuitet nelegalnih izbora i sudski spor koji je protiv OKS vodio i dobio Filip Cepter.

- Zbog toga zahtevamo da se uvaži jasno izražena volja najvećih nacionalnih granskih sportskih saveza u Republici Srbiji koji su kao punopravni članovi OKS podneli inicijativu za odlaganje zakazane Izborne skupštine i izmenu spornih odredbi Statuta OKS, koje su u suprotnosti sa Poveljom MOK, da se u rad OKS uvede zakonitost i da se omogući fer i demokratska borba za čelno mesto OKS - zaključuju iz FSS.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.