DAMIR MIKEC PODIGAO GLAS! Zašto je Bobana morala da umre? Srebrni olimpijac RASPLAKAO Srbiju
Damir Mikec, Foto: Profimedia

potresno!

DAMIR MIKEC PODIGAO GLAS! Zašto je Bobana morala da umre? Srebrni olimpijac RASPLAKAO Srbiju

Damir Mikec potvrdio priču supruga preminule Bobane Momčilović Veličković i zatražio odgovore od nadležnih

Objavljeno: 15:35h

Vicešampion sa Olimpijskih igara u Tokiju, Damir Mikec se ne miri sa smrću svoje koleginice Bobane Momčilović Veličković.

Proslavljena šampionka u streljaštvu je preminula nakon komplikacija posle porođaja.

Bobana je donela 1. juna u Zaječaru na svet zdravog dečaka Vukašina, a nakon višednevnog insistiranja porodice da se prebaci za Beograd, jer je dobila eklampsiju i insistiranja doktora da za tim nema potrebe, u naš glavni grad stigla je nažalost prekasno. Dve nedelje napora doktora da je stabilizuju i pomognu joj da dobije životnu bitku nisu urodili plodom, a Bobana nas je napustila 21. juna 2020. godine.

Bobana Momčilović Veličković
Bobana Momčilović Veličkovićfoto: Marina Lopičić

Suprug preminule olimpijke Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela protiv doktora koji je vodio trudnoću Zorana Roškova, a usled kojeg je Bobana izgubila život.

Portal 24sedam objavio je poslednju prepisku Bobane i lekara, a sada se oglasio i Damir Mikec za isti portal.

- Nažalost, Bobe nema, više nije sa nama. Prošle su skoro već 2 godine od kako i dalje nemamo odgovor na pitanje zbog čega je morala da nas napusti... Pogotovo kada se "po defaultu" zna da svaka trudnica sa dijabetesom potencijalno, odnosno sigurno spada u grupu rizičnih trudnoća, a po našim saznanjima, nije tako tretirana. Zbog čega? Prema svemu ovome što danas znamo, osećam potrebu da podignem i svoj glas i zatražim od nadležnih organa da se istina sazna, isključivo iz razloga da se to više ne bi dešavalo, pogotovo u 21. veku.

Damir Mikec
Damir Mikecfoto: Profimedia

On je izneo priču o rizičnoj trudnoći supruge Melise i da je baš zbog toga bio posebno potresen kada je čuo vest o Bobani.

- Usred ove situacije, dobijam vest da naša Bobana ipak na kraju nije izdržala i da je preminula. Taj trenutak ne mogu da vam opišem, sa jedne strane sam u šoku, naše Bobe više nema, a sa druge strane, jako zabrinut o Melisinom stanju. Užasan osećaj, razgovaram sa kolegama iz reprezentacije, kako bi nam makar malo bilo lakše, ali utehu nismo mogli pronaći. A Melisa.. kao da je nešto predosetila, pita me taj dan, kako je Boba?? ... plakala je i neko vreme nije pričala.. kada je došla do reči, htela je da zna i čuje sve detalje. Nažalost, ni mi ih dan danas nakon 2 godine nemamo u potpunosti, njen odlazak je i dalje pod velom misterije, sa nerazjašnjenim detaljima, ko je i da li je negde pogrešio, ovo se mora izgurati do kraja, da se nadležni organi izjasne. Jeste da nam to našu Bobu neće vratiti, ali mora da se zna zbog čega se to desilo. I dan danas je, što kaže kolega Sebić, mi kolege očekujemo na svakom takmičenju da će se pojaviti iza nekog ćoška, sa onim njenim blaženim smeškom.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.