SRBIJA SRUŠILA ŠPANIJU POSLE NEVIĐENE DRAME! "Delfini" se plasirali na završni turnir Svetske lige!
Dušan Mandić, Foto: Dado Đilas

bravo, momci!

SRBIJA SRUŠILA ŠPANIJU POSLE NEVIĐENE DRAME! "Delfini" se plasirali na završni turnir Svetske lige!

Podmlađena reprezentacija Srbije se plasirala u finale evropskog dela kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svetske lige

Objavljeno: 22:49h

Vaterpolisti Srbije obezbedili su plasman na završni turnir Svetske lige.

Izabranici Dejana Savića savladali su Španiju nakon velike drame rezultatom 11:10 (3:1, 3:3, 4:3, 1:3) i plasirali se u finale evropskog dela kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svetske lige

Najefikasniji u redovima "delfina" je bio Marko Radulović sa tri golova. Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović su dodali po dva, dok su Nemanja Vico i Draško Gogov postigli po jedan.

Na suprotnoj strani bazena su najbolji bili Alvaro Granados i Mark Larumbe sa po tri.

Dejan Savić
Dejan Savićfoto: Profimedia

Srbija je imala prednost od 10:7 u poslednoj deonici nakon čega su usledila tri brza gola Španaca i izjednačenje na četiri minuta do kraja. Gol odluke je postigao Nikola Jakić i potom više nismo videli golove puna dva minuta. Imali su protivnici naše selekcije i peterac, ali nisu uspeli da ga realizuju.

U drugom polufinalu su vaterpolisti Italije savladali u Podgorici Crnu Goru rezultatom 9:7 (1:2, 2:0, 4:3, 2:2) i u finalu će igrati sa Srbijom.

Najbolji kod Italije bili su Andrea Fondeli sa tri i Frančesko Di Fulvio sa dva postignuta gola. Kod Crne Gore su se izdvojili Vlado Popadić i Marko Mršić sa po dva postignuta gola.

Pored Italije i Srbije, na završni turnir će se plasirati i trećeplasirana ekipa odnosno pobednik duela Španije i Crne Gore. Svoje mesto odavno ima Francuska koja je domaćin, a od selekcija van Evrope plasman su obezbedili SAD, Kanada, Autralija i Brazil.

U meču za peto mesto, snage će odmeriti Mađarska i Hrvatska, dok će se za sedmo mesto boriti Grčka i Francuska.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.