ČIK POSLE OVE ŽIVOTNE PRIČE RECITE DA NEŠTO NE MOŽETE!
Džeki Hant-Bruersma, Foto: instagram/ncrunnerjacky

životna priča kao inspiracija

ČIK POSLE OVE ŽIVOTNE PRIČE RECITE DA NEŠTO NE MOŽETE!

Južnoafrička trkačica postavila je novi svetski rekord istrčavši 102 uzastopna maratona u isto toliko dana.

Objavljeno:

Džeki Hant-Bruersma je postala žena sa najviše istrčanih uzastopnih maratona. Južnoafrikanka je trčala sa protezom umesto leve noge, koju je izgubila ispod kolena usled Juingovog sarkoma, retkog oblika kancera koji najviše pogađa decu.

Do pre samo šest godina se nije bavila sportom. "Navukla" se gledajući supruga kako trči i sprema se za trku maratona. "To mi je pomoglo da prihvatim sebe kao ženu sa amputiranom nogom. Dali mi je osećaj slobode. Zaljubila sam se u proces guranja svog dela dalje da vidim šta može da uradi", rekla je Hant-Broersma.

Seriju je počela 15. januara sa planom da istrči 100 uzastopnih maratona. Usred izazova, Britanka Kejt Džejden je istrčala 101, pa je Hant-Broersma dodala jedan više od toga svojoj listi koju je okončala u četvrtak.

Od 102 istrčana martona, samo jedan je bio zvaničan – Bostonski.

U julu 2020. Amerikanka Alisa Klark je postavila ženski rekord sa 95 maratona u 95 uzastopnih dana, nadmašivši dotadašnji rekord od 60 maratona.

Hant-Broersma je ciljala 100, ali je 10. aprila Britanka Džejden istrčaoa 102, pa je Južnoamerikanka promenila plan na 102 što je novi svetski rekord.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.