HAMILTON ULAZI U SVET FUDBALA: Vozač Formule 1 saopštio da želi da učestvuje u kupovini Čelsija!
Luis Hamilton, Foto: EPA/Antonin Vincent

interesuje ga

HAMILTON ULAZI U SVET FUDBALA: Vozač Formule 1 saopštio da želi da učestvuje u kupovini Čelsija!

Mnogi su mu zamerili taj potez, pošto se deklarisao kao navijač Arsenala

Objavljeno: 17:22h

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton potvrdio je danas da želi da učestvuje u kupovini fudbalskog kluba Čelsi.

Upitan, da li želiš da kupiš klub, Hamilton je odgovorio: "Da, baš želim".

Na dodatno pitanje - "Znači istina je", Hamilton je odgovorio: "Jeste".

Hamilton je uz legendarnu teniserku Serenu Vilijams jedan od investitora konzorcijuma koji će uložiti novac u kupovinu Čelsija.

Mnogi su mu zamerili taj potez, pošto se deklarisao kao navijač Arsenala, što je primetio i njegov veliki rival vozač Red Bula Maks Verstapen.

- Ispred kuće u kojoj sam živeo igrao sam fudbal sa ostalom decom i prijateljima i želeo sam da se uklopim. Bio sam jedino dete tamne boje kože. Deca su navijala za različite klubove, neko za Totenhem, neko za Mančester junajted, a ja sam menjao klubove. Sećam se, kada sam jednom prilikom došao kući, da me je sestra Sem nekoliko puta udarila u ruku i rekla - 'Moraš da navijaš za Arsenal' - rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Luis Hamilton
foto: EPA/Christian Bruna

- Sa pet ili šest godina sam postao navijač Arsenala, ali je moj ujak Teri veliki navijač 'plavaca' i sa njim sam gledao mnogo utakmica Arsenala i Čelsija. Na kraju, ja sam veliki ljubitelj sporta, fudbal je najveći sport na svetu, a Čelsi je jedan od najvećih klubova i najuspešnijih. Kada sam čuo za tu priliku, pomislio sam da je najbolja prilika koja je mogla da se ukaže da budem deo nečeg tako velikog - dodao je rekorder po broju pobeda u Formuli 1.

On je rekao da je često bio u kontaktu sa Serenom Vilijams u vezi sa mogućom kupovinom Čelsija i da je u bliskim odnosima sa legendarnom teniserkom.

- Ona je fenomenalna sportiskinja i žena. Pitala me je šta mislim o tome i kada sam joj rekao da ću biti deo toga, odlučila je da se priključi - rekao je Hamilton.

Skaj je preneo da Hamilton i Vilijams nameravaju da ulože po 10 miliona funti i podrže ponudu bivšeg predsednika Liverpula i Britiš Ervejza Martina Brotona.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.