ŠOK ZA RUSA! Otkaz u Formuli 1, pa zaplena imovine! Zbog Putina ostao bez luksuzne vile!
Nikita Mazepin, Foto: EPA/ DAN ISTITENE / POOL

italijani uvode sankcije!

ŠOK ZA RUSA! Otkaz u Formuli 1, pa zaplena imovine! Zbog Putina ostao bez luksuzne vile!

Nekadašnji vozač Formule 1 posle otkaza u Haasu ostao bez luksuzne nekretnine

Objavljeno: 18:19h

Nastavlja se evopska hajka na sve one koji imaju bilo kakve veze sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom koji je započeo rat u Ukrajini!

Sada je na udaru bivši ruski vozač Formule 1, Nikita Mazepin kome je država Italija zaplenila vilu vrednu oko 105 miliona evra.

Operacija italijanske policije bila je usredsređena na Mazepinovu vilu, koja se nalazi na severu Sardinije i deo je opsežnije akcije usmerene na kažnjavanje bogatih Rusa povezanih s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, zapoočete nakon napada na Ukrajinu, prenosi Rojters.

Mazepinov bolid
Mazepinov bolidfoto: EPA/ Valdrin Xhemaj

Agencija dodaje da zasad nije bilo komentara PR menadzera Nikite Mazepina.

Mazepin, koga je u martu otpustio američki F1 tim Haas – uvršten je na listu sankcija EU zajedno sa svojim ocem Dmitrijem, koga je zvanični časopis Evropske unije opisao kao člana najbližeg kruga predsednika Vladimira Putina.

Italijanska policija je poslednjih nedelja zaplenila vile i jahte vredne više od 900 miliona evra od bogatih Rusa koji su stavljeni na spiskove sankcija Evropske unije nakon sukoba u Ukrajini.

Nikita Mazepin
Nikita Mazepinfoto: Profimedia

Najvrednija zaplenjena imovina do sada je superjahta u vlasništvu milijardera Andreja Igoreviča Meljničenka, vredna oko 530 miliona evra, koja je zaplenjena u severnoj luci u Trstu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.