NOVI BEOGRAD "POKORIO" REGION! Splićani srušeni u finalu, titula ostaje u Srbiji!
VK Novi Beograd, Foto: Espreso

svaka čast!

NOVI BEOGRAD "POKORIO" REGION! Splićani srušeni u finalu, titula ostaje u Srbiji!

Trofej regionalne lige stiže na Novi Beograd

Objavljeno: 22:02h

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su u finalu Regionalne lige, Jadran iz Splita sa 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4), pa su na tronu, zamenili ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Strahinja Rašović tri, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Viktor Rašović, Radomir Drašović i Nika Šušiašvili po dva, Vasilije Martinović po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jerko Marinić Kragić tri, Luka Bukić dva, Rino Burić, Zvonimir Butić, Nikša Dobud, Anđelo Šetka po jedan.

Jadran iz Splita, koji je osvojio trofej u Kupu Hrvatske, odlično je počeo meč. Hrabro je ušao u duel sa ekipom Novog Beograda koja je slovila za favorita i koja teži osvajanju titule prvaka Evrope.

VK Novi Beograd - Jadran
VK Novi Beograd - Jadranfoto: Starsport

Splićani su dobili prvu deonicu sa 2:1, a na poluvremenu, na semaforu je pisalo 4:4. Izabranici Igora Milanovića su uspeli da nametnu ritam koji im odgovara, pa su uoči poslednje četvrtine, vodili sa 10:7.

Jadran se nije predavao, Nikša Dobud je smanjio na 8:10, ali je vrlo brzo uzvratio Radomir Drašović. Jerko Marinić Kragić, koji je protiv Juga u polufinalu postigao sedam golova, smanjio je na 9:11. Sve dileme oko pobednika i titule, otklonio je Strahinja Rašović na 60 sekundi pre kraja.

VK Novi Beograd
VK Novi Beogradfoto: Starsport

Podsećanja radi, u polufinalu, Novi Beograd je pobedio Radnički iz Kragujevca sa 13:8, dok je Jadran iz Splita slavio protiv Juga sa 18:16. U borbi za treće mesto, Jug je pobedio Radnički sa 18:15.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.