"OSEĆAM MIRIS GORENJA, JE LI TO MOJ BOLID?" - Šampion Formule 1 se uspaničio, nije ni slutio šta se dešava! (VIDEO)
Maks Ferstapen, Foto: Profimedia

ne opet...

"OSEĆAM MIRIS GORENJA, JE LI TO MOJ BOLID?" - Šampion Formule 1 se uspaničio, nije ni slutio šta se dešava! (VIDEO)

Ferstapen, ali i kolega iz Red Bula Serhio Peres, odustali su pri kraju VN Bahreina prošle nedelej zbog otklazivanja motora, pa je strah bio normalan

Objavljeno: 18:57h

Militantna šiitska grupa jemenskih Huta, Ansel Alah, iskoristila je Formula 1 vikend u Saudijskoj Arabiji da skrene pažnju sveta da se ne ratuje samo u Ukrajini.

Nažalost, uradili su to agresorskim napadom, odnosno raketiranjem naftnog postrojenja kompanije "Aramko" u Džedi, u blizini staze na kojoj su vozači Formule 1 vozili trening uoči VN Saudijske Arabije u nedelju.

"Aramko" je saudisjka kompanije nafte i gasa i sponzor Formule 1.

Šampion Formule 1 Maks Ferstapen bio je u šoku i pitao svoj tim, Red Bul, da li to njegov bolid gori nakon što je osetio miris dima iz velikog požara nedaleko od staze.

- Osećam miris gorenja, je li to moj bolid ili nekog drugog? - pitao je Ferstapen, a iz Red Bulovog tima su mu rekli da nije i da može da bude miran.

Maks Ferstapen, Đanpjero Lambjaze
foto: Profimedia

- Drago nam je da to nije tvoj auto - odgovorio mu je trkački inženjer Đanpjero Lambjaze.

Ferstapen, ali i kolega iz Red Bula Serhio Peres, odustali su pri kraju VN Bahreina prošle nedelej zbog otklazivanja motora, pa je strah bio normalan.

Najbrži na prvom treningu bio je Šarl Lekler iz Ferarija, pobednik prve trke sezone prošle nedelje u Bahreinu. Drugi je bio upravo Ferstapen, a treći Valteri Botas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.