VELIKI PROBLEMI ZA SAUDIJSKU ARABIJU: Cela zemlja je u panici, pod velikim znakom pitanja je trka Formule 1!
Formula 1, Foto: EPA/Andrej Isaković

videćemo šta će biti

VELIKI PROBLEMI ZA SAUDIJSKU ARABIJU: Cela zemlja je u panici, pod velikim znakom pitanja je trka Formule 1!

Predsednik F1 Stefano Domenikali je izjavio da veruje da će trka pomoći u poboljšanju situacije i ne veruje da je ispravno „zatvarati“ zemlje

Objavljeno:

Čelnici Formule 1 sa posebnom pažnjom prate situaciju u Saudijskoj Arabiji nakon što je grad Džeda, koji treba da bude domaćin sledećeg Gran prija, bio na meti raketnog udara.

Prema pisanju Rojtersa, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se bori u Jemenu, saopštila je u nedelju da je presrela i uništila „neprijateljsku vazdušnu metu“ usmerenu ka Džedi, gradu na obalama Crvenog mora.

Do toga je došlo pošto je jemenska grupa Hutija, usklađena sa Iranom, napala distributivnu elektranu Aramko u Džedi, ispaljujući rakete i bespilotne letelice na saudijske objekte za energetsku i vodenu desalinizaciju u južnom regionu Jizana.

Portparol Arapske koalicije je rekao da su tom prilikom uništili 106 brodova sa eksplozivom.

Formula 1
foto: EPA/Ali Haider

I pored činjenice što je Džeda spremna da ovog vikenda drugi put ugosti najbrži cirkus na svetu, čelnici F1 „prate situaciju“, piše „San“.

Gran pri Saudijske Arabije dodat je u kalendar Formule 1 prošle godine, uz brojne kritike. Zagovornici ljudskih prava tvrde da ova zemlja nije zaslužila da bude domaćin Gran prija, a neki vozači su, kako se izveštava, bili zabrinuti zbog stanja ljudskih prava u zemlji.

Predsednik F1 Stefano Domenikali je izjavio da veruje da će trka pomoći u poboljšanju situacije i ne veruje da je ispravno „zatvarati“ zemlje.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.