IVANA ŠPANOVIĆ PRESEKLA! Osvojila zlato, pa donela jednu od NAJVAŽNIJIH odluka u karijeri!
Ivana Španović, Foto: Starsport

ovo smo svi čekali!

IVANA ŠPANOVIĆ PRESEKLA! Osvojila zlato, pa donela jednu od NAJVAŽNIJIH odluka u karijeri!

Najbolja srpska atletičarka rešila da promeni odluku posle zlatne medalje u Beogradu

Objavljeno: 10:01h

Srpska atletičarka Ivana Španović je odbranila svetski tron na Dvoranskom atletskom prvenstvu održanom u Beogradu, a mnogi se pitaju koja je njena naredna stanica u karijeri.

Sjajna Srpkinja nije uspela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali nacija dobro pamti njenu bronzu sa prethodnih Igara.

Iako se najavljivalo njeno povlačenje, svetska dvoranska šampionka u skoku udalj će nastupiti i u Parizu 2022. godine.

To je potvrdio njen trener Goran Obradović, nakon nedavno završenog Svetskog prvenstva u Beogradu.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: Starsport©

Vuleta, ranije Španović, rekla je uoči SP u Areni da je planirala da se povuče posle prošlogodišnjih Igara u Tokiju, ali da je promenila plan nakon što je ostala bez medalje.

Odlični nastupi nakon Tokija su je uverili da pokuša još jednom da se domogne najvažnije sportske medalje, jedine koja joj nedostaje u karijeri. - Taj 'neuspeh' na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Boegradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju - rekao je Obradović za "Novosti".

Goran Obradović i Ivana Španović
Goran Obradović i Ivana Španovićfoto: Starsport©

U međuvremenu, Ivana tek treba da odluči da li će nastupiti na velikim takmičenjima u nastavku 2022, jer su predstojećeg leta na programu Svetsko prvenstvo u SAD u julu, a onda i Evropsko u Minhenu u avgustu. - Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja - dodao je Ivanin trener.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.