TRENER SVETSKE ŠAMPIONKE OTKRIO PLANOVE! Ne bliži se kraj Ivanine karijere!
Goran Obradović u razgovoru sa Ivanom Vuletom Španović, Foto: Starsport©

BIĆE JOŠ SLAVLJA!

TRENER SVETSKE ŠAMPIONKE OTKRIO PLANOVE! Ne bliži se kraj Ivanine karijere!

Goran Obradović govorio je o tome šta čeka srpsku atletičarku u nastavku godine

Objavljeno: 00:55h

Od trenutka kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, Ivana Vuleta sanjala je jedan san, da pred svojim navijačima osvoji zlatnu medalju.

Sada može širom otvorenih očiju da živi san. Skočila je 7.06 metara i u punoj Areni pevala himnu. Uvek je smirena Ivana, ali zadrhtala joj je brada i oči su joj se napunile suzama kada su krenuli prvi taktovi himne.

- Bilo je baš emotivno - počeo je priču za "Blic" Goran Obradović, trener Ivane Vulete i dodao:

- Kakva bajka! Kao u najlepšoj bajci prošla je ta nedelja, 20. marta. I skok je bio preko sedam metara, i publika koja je bodrila Ivanu, i Arena koja je zablistala u punom sjaju. Znate, Ivana je zaslužila zlato, ali i Beograd je dobio najsjajnije odličje. Najlepša slika je iz naše zemlje obišla planetu. Bio sam na sedam prvenstava sveta u dvorani do sada i tvrdim da je ovo bilo najbolje organizovani šampionat. Posebno sam ponosan na taj poslednji dan u kojem su oborena dva svetska rekorda - istakao je Obradović.

Ivana Španović
foto: Starsport©

Potom se osvrnuo i na Ivanine skokove.

- Njoj ovakva atmosfera nije nepoznata. Ona je već 2017. skakala u punoj Areni i iz atmosfere je izvukla skok od 7.24 metara. Bila je ona i sada spremna kao i 2017, ali ovoga puta je bila emotivnija. Možda zato što je starija, ha, ha, ha - nasmejao se trener Obradović.

Trener svetske šampionje je zatim malo uozbiljio priču:

- U odnosu na pre pet godina, dosta toga se promenilo u njenom životu. Dosta takmičenja je prošlo, dosta se i ona sama promenila, udala se, a i iskreno, svi smo se i mi oko nje menjali u timu. Ali suštinski, ona je i dalje ostala gladna pobeda.

Ivana Španović
foto: Starsport©

Nakon takmičenja, Ivana Vuleta je sve na konferenciji za novinare uplašila pomalo izjavom da ne zna šta da kaže o planovima koji je čekaju u nastavku godine. Na pitanje da li je Ivanin neodređen odgovor bio najava kraja karijere, Obradović je odgovorio:

- Nikako! Ne bliži se kraj Ivanine karijere. Bila je neodređena jer mi zaista idemo stepenik po stepenik. Razmišljala je samo o takmičenju u Beogradu, sada je zaslužila da malo odmori, a onda ćemo odrediti plan za naredni deo sezone. Nama su zbog korone ove godine i ugurali i Evropsko prvenstvo baš kao i svetski šampionat, pa ona nije mogla da kaže sa sigurnošću da li će učestvovati samo na jednom od ta dva takmičenja ili na oba.

Svetskim prvenstvom u Beogradu završen je deo sezone u dvorani.

- Apsolutno smo zadovoljni kako je sve prošlo. Skočila je za 20 santimetara dalje od svih konkurentkinja, išla je preko sedam metara. I to je ono što će ostati zapamćeno! Svaka čast celom timu - zaključio je Goran Obradović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.