MAŠTA PRETOČENA U STVARNOST! U Beogradu otvoreno SP u atletici!
Veselin Jevrosimović, Foto: Starsport©

beograd

MAŠTA PRETOČENA U STVARNOST! U Beogradu otvoreno SP u atletici!

Prvi čovek srpske atletike Veselin Jevrosimović održao je uvodni govor tokom ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u Beogradu.

Objavljeno: 19:41h

Veselin Jevrosimović je istakao veliku zahvalnost zvaničnicima Svetske atletike istakavši da je organizacija ovakvog takmičenja velika čast za našu zemlju.

Zahvalio je svima koji su pomogli da se jedan ovako veliki događaj organizuje u Beogradu, uz poruku koja će odjeknuti, a to je da svi vide sav besmisao ratnih borbi i da borbe treba prepustiti sportistima.

Boško Kijanović izborio polufinale!

Ruskih sportista nema u Beogradu

- Uvaženi predstavnici Svetske atletske federacije, zvaničnici, cenjeni gosti i prijatelji, pozdravljam vas ispred Saveza i u naše ime. Ovo je prizanje ne samo za tletiku, nego i Beograd i Srbiju, koji dolaze u fokus javnosti, čast je biti domaćin, a činjenica da smo najmanja zemlja koja je organizovala takmičenje je dokaz kakav renome imamo.

1 / 6 Foto: Starsport©

- Gledaćemo svetske rekordere i olimpijske šampione, a rame uz rame će se boriti i naši najbolji atletičari.

Srpska atletičarka Maja Ćirić nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara na Svetskom prvenstvu.

- Ispunjen sam ponosom što smo atletiku vratili na staze slave, što smo uz pomoć države izgradili infrastrukturu i to je dalo rezultate koje sada imamo. Atletika je kompleksan sport, radili smo najbolje što smo mogli, ne bi bilo rezultata bez naših talentovanih atletičara, njihovi rezultati su nas postavili na mapu sveta.

Srpski srednjeprugaš Elzan Bibić ostao je bez polufinala trke na 3.000 metara na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

- Kao čovek koji je deo svoje energije dao atletici, ponosan sam na sve što smo uradili. Evorpsko dvoransko prvenstvo i Svetsko dvoransko prvenstvo su nekada bile stvari o kojima smo mogli da maštamo, sada je to stvarnost. Želim da se zahvalim predsedniku Vućiču, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i sponzorima.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.