RAZAPELI JE! Ukrajinka lajkovala SKANDALOZNU objavu Putinovog miljenika! OSULI DRVLJE I KAMENJE!
Rat se vodi i na društvenim mrežama, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

RAZAPELI JE! Ukrajinka lajkovala SKANDALOZNU objavu Putinovog miljenika! OSULI DRVLJE I KAMENJE!

Ukrajinska umetnička klizačica Anastasija Šabotova napravila je pravi "nered".

Objavljeno:

Anastasija Šabotova je lajkovala objavu na Instagramu miljenika Vladimira Putina, Jevgenija Plušenka o „prinudnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini”.

Očekivano, to je izazvalo lavinu negativnih komentara i buru u ukrajinskoj klizačkoj organizaciji.

Ukrajinski sportski sajt ua.tribuna.com piše o haosu koji je nastao oko Šabotove.

Anastasija Šabotova
foto: instagram/plushenkoofficial

Trostruka šampionka Ukrajine u umetničkom klizanju rođena je u Moskvi, ali njena majka je ukrajinskog porekla. 2019. godine dobila je ukrajinsko državljanstvo.

To nije bilo samo otkrovenje – Rus na snimku izražava podršku takozvanoj „specijalnoj operaciji „ruske vojske u Ukrajini i naziva je” neizbežnom. Šabotova reakcija izazvala je mnogo negodovanja Ukrajinaca“, piše ua. tribuna.com.

Šabotova je predstavljala Ukrajinu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Zauzela je poslednje, 30. mesto u kratkom programu i tako ostala bez mesta u slobodnom programu.

Ukrajinku su kritikovali saigrači iz reprezentacije Anastasija Arhipov i Tais Špešičev. Ljubitelji klizanja su joj poslali i ogorčene komentare. Nakon nekoliko sati, Šabotova je uklonila lajk sa Plušenkove objave, ali tim nije postigao ništa.

Prema pisanju ukrajinskih medija, Anastasija Šabotova je bila u Kijevu kada je počela invazija, ali su ona i njena porodica već napustili Ukrajinu. Odustala je i od Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju koje će se održati u Monpeljeu od 21. do 27. marta.

1 / 12 Foto: Profimedia

"Svi žele mir, želim ga i ja. Zaista se nadam da će se sve što pre završiti i da će pregovori uroditi plodom. Verujem u našeg predsednika! Nisam političar, ja sam sportista i cilj mi je da ujediniti ljude kroz sport i prevazilaženje političkih razlika“, rekao je nedavno Jevgenij Plušenko, ruski šampion u umetničkom klizanju, inače poznat kao veliki obožavalac Vladimira Putina.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.