PRŠTALA KRV, PUCALE GLAVE: Ovo su najžešće tuče Grobara i Delija na derbijima! (VIDEO)
Foto: Dado Djilas

STRAHOTE I HORORI

PRŠTALA KRV, PUCALE GLAVE: Ovo su najžešće tuče Grobara i Delija na derbijima! (VIDEO)

Okršaj dva najveća kluba u državi često je minulih godina bio i poprište navijačkih sukoba

Objavljeno: 14:40h

Novi praznik srpskog fudbala je pred nama. Na stadionu Crvene zvezde biće odigran 149. večiti derbi, u subotu od 18.00 sati. Okršaj dva najveća kluba u državi često je minulih godina bio i poprište obračuna Delija i Grobara. Uoči novog odmeravanja snaga crveno i crno-belih, podsetićemo se i nemilih scena, najvećih tuča i izgreda navijača. Ne moramo da odlazimo daleko u prošlost, prava katastrofa viđena je i na minulom derbiju... Pred početak 148. Večitog derbija na Marakani izbili su veliki neredi, međusobna tuča pristalica Partizana i Zvezde i tuča sa policijom... Grobari su bili došli do Severa, a onda je usledio haos na Istoku!

Pesničenja i gađanja bakljama bilo je i na 147. derbiju.

Oko pola sata pre početka 145. "večitog derbija" na beogradskoj Marakani došlo je do sukoba između dve frakcije navijača Partizana, "Zabranjenih" i "Alkatraza".

Derbi 8. kola tadašnjeg prvenstva Jugoslavije, utakmica između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je posle samo pet minuta zbog opšte tuče navijača dva tima koji su utrčali na teren našeg najvećeg stadiona. Podsetimo, grupica navijača Partizana ušla je u teren i tom prilikom napala redare i pojedine fudbalere Crvene zvezde. Uzvratile su pristalice Crvene zvezde posle čega je došlo do opšte tuče na terenu. Malobrojni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu reagovali oštro već su pokušali da smire strasti.

U dogovoru sa komesarom za bezbednost FSJ Kostom Vukovićem, delegat ovog susreta Nikola Jocković je prekinuo utakmicu. Tokom incidenata povređeno je 35 navijača i dva policajca. Nemile scene viđene su i na 124.večitom derbiju Zvezde i Partizana.

Tuča navijača na terenu bila je i u 85. derbiju odigranom 17.09.1989.

(A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.