HULIGANIZAM U EVROPI SE POVAMPIRIO: Opšte navijačko ludilo, krv, noževi, vitlanje pištoljem, tuča sa igračima svog tima i mrtvački krstovi! (FOTO) (VIDEO)
Haos na utakmicama tokom vikenda širom Evrope, Foto: Print Screen Youtube

KRVAVI VIKEND

HULIGANIZAM U EVROPI SE POVAMPIRIO: Opšte navijačko ludilo, krv, noževi, vitlanje pištoljem, tuča sa igračima svog tima i mrtvački krstovi! (FOTO) (VIDEO)

Navijači maskirani fantomkama imali su i kaiševe, a policija je u velikom broju hitno prišla mestu događaja

Objavljeno:

Bogat sportski vikend je za nama, a prava navijačka ludnica obeležila je subotu i nedelju širom Evrope...

Za početak, vratili smo se u doba pre vladavine Margaret Tačer i huliganizma u Engleskoj.

Navijači londonskog Vest Hema su tokom subotnjeg meča u više navrata uleteli na teren i prekidali utakmicu sa Barnlijem, koju je njihova ekipa izgubila 3:0 kao domaćin. Posle vodećeg gola Barnlija u 66. minutu, nekoliko navijača je uletelo u teren, a jednog od njih je na zemlju oborio kapiten "čekićara" Mark Nobl, koga je posle toga zadržao golman Džo Hart.

Navijač Vest Hema upao na teren
Navijač Vest Hema upao na teren foto: Reuter

U isto vreme domaći navijači su se okupili ispred lože u kojoj sede članovi uprave Vest Hema i uzvikivali su: "Otpustite upravu". Jedan od predsednika kluba Dejvid Saliven je pre kraja utakmice uz pratnju napustio ložu. Posle trećeg gola Barnlija, a zbog greške golmana Harta, besni navijači su mu prišli i raspravljali se sa njim, pa je utakmica ponovo prekinuta.

Samo dan kasnije u grčkom Solunu svoj meč su igrali ekipe AEK-a i PAOK-a. Utakmica za titulu prekinuta je u 90. minutu kada je domaći tim postigao pogodak, ali je sudija poništio gol jer je smatrao da se jedan igrač nalazio u ofsajdu.

Usledilo je pravo ratno stanje pošto je uleteo i vlasnik PAOK Ivan Savides sa svojim obezbeđenjem koji je pretio sudiji Komnisu da će ga ubiti i da je on "završio", sve to dok je imao pojas sa pištoljem oko struka, prenose grčki mediji.

Ni u Francuskoj nije bilo ništa bolje. Nakon završetka prvenstvene utakmice između Lila i Monpeljea, na stadionu "Pjer Moroa", navijači Lila ušli su na teren i obračunali se sa fudbalerima svoje ekipe. Lil se nalazi u teškoj situaciji. Trenutno su u zoni ispadanja i preti im selidba u niži rang, a navijači tog kluba ne mogu da se pomire sa činjenicom da bi njihov klub mogao ispasti u drugu ligu. Revoltirani lošim rezultatima, domaće pristalice su ušle na teren i napale svoje fudbalere na stadionu.

I za kraj, naravno Srbija i Beograd! Žestoka tuča navijača Zvezde i Partizana dogodila se u nedelju uveče u Karađorđevom parku u blizini Veterinarskog fakulteta. Oko 30 navijača sukobilo se unutar samog parka, gde su letele baklje na obe strane, navijači maskirani fantomkama imali su i kaiševe, a policija je u velikom broju hitno došla na mesto okršaja.

foto: Beta

U sukobu je uboden 23-godišnji muškarac, inače navijač Zvezde. Povređeni muškarac je zadobio ubod u debelo meso. Policija je ekspresno reagovala i privela petoricu navijača Zvezde i jednog navijača Partizana. U pitanju je Emir Dž, za kojeg se sumnja da je nožem povredio navijača Zvezde.

Podsetimo, pre manje od godinu dana, kada su Grobari slavili titulu, upravo na istom tom mestu viđena je opšta tuča Delija i Grobara. Tada su Navijači Zvezde naoružani motkama napali Grobare, koji su pripremali šampionsku bakljadu ispred Hrama.

I u Nemačkoj su navijači se potrudili da budu u prvom planu i to Hamburgerovi. HSV-u preti ispadanje u Cvajtu više nego izvesno, što se nikada nije dogodilo u istoriji kluba.

Uz to u Minhenu su doživeli debakl od Bajerna (6:0) što je izazvalo revolt među njihovim navijačima, koji su iste večeri na ogradi trening centra istakli jezivu poruku našem Filipu Kostiću i saigračima - Vreme vam je isteklo! Sve ćemo vas uhvatiti!

Pored transparenta ostavili su i nekoliko crnih krstova.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.