Paradoks Partizanove publike: Više je Grobara bilo u Alkmaru u četvrtak, nego u Humskoj za vikend!

totalna nelogičnost

Paradoks Partizanove publike: Više je Grobara bilo u Alkmaru u četvrtak, nego u Humskoj za vikend!

Neobjašnjivo je ponašanje simaptizera crno-belih kada je u pitanju dolazak na stadion
Objavljeno:

Teško je opisati fenomen Partizanove publike i njenu posetu na utakmicama crno-belih, a to se najbolje vidi kroz protekle dve utakmice. Kako protumačiti činjenicu da su fudbaleri srpskog šampiona imali veću podršku na utakmici u Holandiji, nego na stadionu u Humskoj?

Naime, za vikend je "Parni valjak" igrao utakmicu sa Novim Pazarom, a na stadionu Partizana bilo je svega 1000 gledalaca, dok je na tribinama stadiona u Alkmaru na meču sa AZ-om, bilo preko 2000 navijača jedinog srpskog predstavnika u Evropi. Iako se možda većini čini da je ovakav razvoj događaja normalan, s obzirom na to da se Partizan maletene već odrekao titule u domaćem šampionatu (Crvena zvezda ima plus 21), pa i navijači crno-belih nemaju baš preteranu želju da posete utakmice voljenog kluba, kada je reč o Superligi , paradoksalno je da neka ekipa ima veću podršku u inostranstvu, nego kada igra na domaćem takmičenju.
partizan.rs
Međutim, ovakvo ponašanje Partizanove publika datira još od ranije, kada je fudbalski klub u pitanju. Neplanirana prodaja igrača i dodatne brojne nelogičnosti u radu uprave (prošle i sadašnje) oterali su brojne simpatizere crno-belih sa stadiona, pa na domaće utakmice dolaze samo malobrojni entuzijasti kojima je preča podrška fudbalerima od neracionalnog i neshvatljivog rada čelnika kluba.
partizan.rs
Kada su evropske utakmice u pitanju, slika je malo drugačija, ali nema preterane razlike. U sezoni kada Partizan ima priliku da ponovo rezultat iz 2004. godine (da prezimi u Evropi), poseta na utakmicama grupne faze je ispod očekivanog nivoa, ali znatno boljeg, nego na domaćim utakmica. Grobari su jedino položili ispit na utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona. Poseta na Partizanovim utakmicama:
(M.Raković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.