BRUKA U HRVATSKOJ: Šveđanin provocirao navijače Rijeke, pa počašćen SALVOM UVREDA, gađali ga svim i svačim! (VIDEO)
Navijačli Rijeke gađaju i psuju Osora koji nastavlja da likuje, Foto: Printscreen/Twitter/@Marcus Wilberg

rasizam?

BRUKA U HRVATSKOJ: Šveđanin provocirao navijače Rijeke, pa počašćen SALVOM UVREDA, gađali ga svim i svačim! (VIDEO)

Negde pet minuta pre kraja meča Asoro je napustio igru i počeo je da provocira navijače, na šta ovi nisu ostali imuni.

Objavljeno:

Fudbaleri Rijeke nedavno su poraženi od švedskog Jurgordena u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija (2:1).

Meč je protekao u nemoći hrvatske ekipe, a takođe se pojavio i snimak sa tribina, koji pokazuje, kako "Večernji list" tvrdi, rasističke ispade navijača ovog kluba.

Naime, Jurgorden je slavio u ovom duelu i u Švedsku je odneo gol prednosti, a viđen je i mali incident Džoela Asoroa, jednog od najboljih igrača švedske ekipe, sa navijačima Rijeke koji su ga zasuli svakojakim predmetima i pićem, kao i salvom uvreda.

"Večernji list" tvrdi da je tu bilo i dosta rasističkih povika, ali je teško utvrditi to sa samo ovog snimka. Kako se može videti, negde pet minuta pre kraja meča Asoro je napustio igru i počeo je da provocira navijače, na šta ovi nisu ostali imuni.

Rujevica je tada "eksplodirala", mahniti navijači su krenuli da ga vređaju, gađaju, a on je to sve ispratio kroz osmeh i još veću dozu provokacija.

UEFA se još nije izjasnila povodom ovog ispada navijača Rijeke, a pitanje je da li će i doći do kazne, s obzirom na to da je Asoro prvi počeo da vređa domaćine.

U petak je stigla vest o kazni za crnogorske klubove Budućnost i Iskru zbog, između ostalog, rasističkih ispada u duelima sa albanskim klubovima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.