"RUSIJA JE AGRESOR, UBIJA NAŠU DECU!" - Hrvat iz Šahtjora najavio tužbu FIFA-i!
Darijo Srna, Foto: Starsport

SPORT I POLITIKA

"RUSIJA JE AGRESOR, UBIJA NAŠU DECU!" - Hrvat iz Šahtjora najavio tužbu FIFA-i!

Bivši hrvatski fudbaler izneo svoje stavove u vezi sa situacijom u Ukrajini

Objavljeno:

Legendarni fudbaler Šahtjora iz Donjecka i hrvatski reprezentativac Darijo Srna najavio je da će ukrajinski klub podneti tužbu protiv FIFA-e zbog finansijskih gubitaka.

Srna je objasnio i da će se Šahtjor na taj korak odlučiti zbog odluke krovne fudbalske organizacije da igrači mogu besplatno da napuštaju ukrajinske klubove.

- Mnogi govore da podržavaju Ukrajinu, ali to ne čine. Na primer, FIFA ne štiti ukrajinski fudbal i njegove igrače kao UEFA. Mi tražimo neki oblik kompromisa u ovoj teškoj situaciji jer ćemo u protivnom izgubiti puno igrača besplatno, a u koje smo ulagali.

1 / 6 Foto: instagram/darijosrna

Hrvat, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Šahtjora pohvalio je Aleksandera Čeferina, prvog čoveka UEFA na tome kako se ophodio prema klubu iz Donjecka.

- Najbolji smo klub u istočnoj Evropi i borićemo se za ugled i poštovanje koje zaslužujemo. Drugi su nam pomogli. Predsednik UEFA-e Aleksander Čeferin pomogao nam je da preživimo, ali FIFA to ne radi i ako to ne učini, ići ćemo na sud. Pokazaćemo celom svetu da smo živi i da se na terenu borimo za Ukrajinu.

Srna je istakao i da ne voli da se mešaju sport i politika, ali da podržava odluku evropske federacije da zabrani ruskim klubovima učešće u Ligi šampiona, pa uputio apel.

- Nikada ne mešam sport i politiku, ali nažalost ovaj put se slažem da ruski klubovi ne mogu igrati u evropskim takmičenjima zbog aktuelne situacije. Rusija je ta koja je agresor i terorista, Rusija ubija našu decu i naše prijatelje, ubija naše građane.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.