SLAVLJE KAKVO SE NE VIĐA U LIGI ŠAMPIONA: Invazija armije navijača na teren, Sevilju čeka PAKAO! (FOTO/VIDEO)
Navijači Ajntrahta su upali na teren i dugo slavili prolaz u finale, Foto: Profimedia, EPA/Friedemann Vogel, EPA/Ronald Wittek

šta će tek biti u finalu?

SLAVLJE KAKVO SE NE VIĐA U LIGI ŠAMPIONA: Invazija armije navijača na teren, Sevilju čeka PAKAO! (FOTO/VIDEO)

Frankfurt je sinoć eliminisao Vest Hem a evropsko finale su Nemci čekali od 1980. godine

Objavljeno: 11:01h

U finalima evropskih klupskih takmičenja svih šest klubova dolaze iz različitih zemalja. U elitnoj Ligi šampiona gledaćemo strašni okršaj špasnkog Real Madrida i engleskog Liverpula, a u dva slabija takmičenja su se takođe plasirala velika evropska imena, iako ne tako znamenita.

U novoformiranoj Ligi konferencija nije ih bilo mnogo, li su sve ozbiljnije igrali kako se približavao kraj takmičenja i u borbi za trofej su italijanska Roma i holandski Fejenord, prvak Evrope iz 1970.

A jača Liga Evrope je ove sezone imala izuzetnu konkurenciju, naročito sa klubovima pridošlim iz Lige šampiona u koju će se pobednik i plasirati. Ta nagrada je znatno ojačala konkurenciju u drugom UEFA takmičenju i pristup klubova učesnika.

Ipak, i pored klubova poput Barselone, Sevilje, Dortmunda, Napolija, RB Lajpciga, Porta i Lacija, u finale su sjajnim partijama stigli škotski Rendžers i nemački Ajntraht Frankfurt.

Rendžers je Kup kupova osvojio pre tačno 50 godina, a ovo im je prvo finale od 2008.
Rendžers je Kup kupova osvojio pre tačno 50 godina, a ovo im je prvo finale od 2008.foto: Profimedia

Frankfurt je sinoć eliminisao Vest Hem a evropsko finale su Nemci čekali od 1980. godine. Bio je to dvomeč za pobednika tadašnjeg Kupa UEFA, a savladana je Borusija Menćengladbah. Pre tri godine igrali su polufinale LE i ispali na penale od kasnijeg pobednika Čelsija.

Osim Filipa Kostića i saigrača, i navijači kluba iz Frankfurta su ove sezone impresionirali fudbalski svet. Posebno na gostovanju na Kamp Nouu kada je ih je u Barselonu stiglo 30.000 i osramotilo "Blaufranu" čiji su im navijači prodali većinu ulaznica!

1 / 5 Foto: EPA/Neil Hall

I protiv Vest Hama u revanš susretu polufinala, navijači "dive sa Majne" su imali svoju noć kada su na svom stadionu napravili spektakularnu atmosferu.

Prava zabava je usledila nakon poslednjeg sudijskog zvižduka kada ih je više desetina hiljada utrčalo na teren kako bi proslavili veliki uspeh.

Na nekim fotografijama se može videti da su neki i odvalili metalni dio kontrustrukcije sa tribina kako bi svi mogli da stanu, dok su gostima iz Londona poručili: "Čekićari, pakujte se".

Sada grad domaćin velikog finala, Sevilju, čeka prava invazija navijača Rendžersa i Frankfurta koji su poznati po tome što u velikom broju stižu na svako gostovanje, ali i po neredima...

Navijači Rendžersa
foto: Printscreen / Twiter

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.