ČIM JE BILO JASNO DA NEĆE U KATAR, NASTAO JE HAOS: Lomili sve pred sobom, policija ih terala suzavcima! (VIDEO)
Neredi navijača u Abudži, Foto: Printscreen/Twitter/Yaw

očekivano?

ČIM JE BILO JASNO DA NEĆE U KATAR, NASTAO JE HAOS: Lomili sve pred sobom, policija ih terala suzavcima! (VIDEO)

Nakon 0:0 u prvom meču "Super Orlovi" su se nadali da će na svom stadionu pred domaćim navijačima potvrditi plasman u Katar pa zajedno slaviti

Objavljeno:

Neverovatne scene stižu nam iz Afrike. Pa, s obzirom da su iz Afrike, i nisu tako neverovatne, ako se prisetimo sličnih epiloga u prošlosti.

Nigerija nije uspela da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru posle dvomeča sa Ganom, što je navijačima te selekcije bio signal da naprave totalni haos na stadionu u Abudži.

Nakon 0:0 u prvom meču "Super Orlovi" su se nadali da će na svom stadionu pred domaćim navijačima potvrditi plasman u Katar.

Međutim, stvari nisu išle onako kako su to zamislili u nigerijskom taboru. "Crne zvezde" su povele golom kapiena Tomasa Partija već u 10. minutu.

Vilijam Trust-Ekong je izjednačio iz penala samo 10 minuta kasnije, ali susret je okončan rezultatom 1:1, a Gana je otišla na Mundijal zahvaljujući pravilu gola u gostima koji i dalje važi u ovom delu afričkih kvalifikacija.

Čim je utakmica završena na stadionu u Abudži su izbili neredi. Nekoliko hiljada navijača je utrčalo na teren i počelo da ruši sve pred sobom.

Klupe za rezervne igrače su polomljene, a teren je uništen. Da bi smirila situaciju, policija je morala da upotrebi suzavce.

Podsetimo, u finalnoj rundi afričkih kavlifikacija, Senegal je posle penala eliminisao Egipat u reprizi finala AKN, Maroko je kao domaćin pobedio DR Kongo 4:1 (prvi meč 1:1), Tunis je izbacio Mali 0:0 (prvi meč 1:0 u gostima).

Kamerun je uzvratio pobedom 1:0 u Alžiru psole identičnog poraza kod kuće pa se tamo igraju produžeci. Možda se i u Alžiru spremaju neredi...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.