SKANDAL TRESE ŠPANSKU KOŠARKU: Selektor optužen za uznemiravanje maloletnice! Dobio momentalni otkaz!
Foto: David Pastor / Shutterstock Editorial / Profimedia

šok

SKANDAL TRESE ŠPANSKU KOŠARKU: Selektor optužen za uznemiravanje maloletnice! Dobio momentalni otkaz!

Protesti ispred kluba

Objavljeno:

Skandal u španskoj košarci postao je ozbiljan nakon što je bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije, Mario Lopez, optužen za seksualno uznemiravanje maloletne devojčice. Najnovije informacije otkrivaju da je Lopez dobio momentalni otkaz od strane svog kluba, Gernike.

Optužbe se odnose na seksualno uznemiravanje trinaestogodišnjakinje tokom 1998. godine, a zlostavljanje je navodno trajalo tri godine. Klub Gernika je reagovao na optužbe dajući otkaz Lopezu, a u saopštenju su se distancirali od osobe pod istragom, izbegavajući pominjanje optuženog imenom.

Demonstracije podrške žrtvi održane su u Gerniki, gde je gotovo 3.000 ljudi izrazilo svoje protivljenje ovakvom zlostavljanju i podržalo osobu koja je podnela prijavu. Sportski centar Maloste, gde je Lopez radio, bio je označen porukama osude bivšeg trenera.

Ovo je ozbiljan slučaj koji ukazuje na potrebu za ozbiljnim merama i istraživanjem kako bi se osigurala odgovornost u sportu i zaštitila prava sportista, posebno maloletnih, od bilo kakvog oblika zlostavljanja.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.