PEŠIĆ EMOTIVAN PRED FINALE: Nemačka mi je mnogo pomogla u lošim momentima...
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

poseban meč

PEŠIĆ EMOTIVAN PRED FINALE: Nemačka mi je mnogo pomogla u lošim momentima...

Iskusni stručnjak sa velikim respektom govorio o rivalu

Objavljeno: 09:21h

Selektor Srbije, Svetislav Pešić je razgovarao sa stranim medijima pred finale Mundobasketa sa Nemačkom.

Iskusni stručnjak je upravo današnjim rivalima doneo jedino zlato sa velikih takmičenja, pa će finale za njega biti posebno emotivno.

Pešić ima veliki respekt prema Nemcima koji su jedini neporaženi tim na prvenstvu. - Ne samo ja nego svi mi jako poštujemo nemački tim. Reprezentacija Nemačke je tim čiji je najvažniji kvalitet kontinuitet. Igraju zajedno četiri ili pet godina. Ovo je generacija koja igra odlično i ovde u Manili su opet demonstrirali to. Pobedili su sve mečeve i to znači da će meč biti jako težak za obe strane. Mi smo demonstrirali timsku košarku sa dobrom odbranom, sa tranzicionim napadom, sa kontrama i ja mislim ono što sam rekao i ranije. Oba tima, i Nemačka i Srbija, zaslužuju da budu u finalu - rekao je Svetislav Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Koliko je finale specijalno za Vas?

- Finale je uvek posebno. Moje uspomene vezane za nemačku košarku su uvek pozitivne i ja dao sam najbolji period svoje karijere nemačkoj košarci. Nemačka košarka mi je mnogo pomogla u dobrim i u lošim momentima. Postao sam trener na ovom nivou u Nemačkoj. Svi ljudi u nemačkoj košarci su moji prijatelji, poput bivših igrača koji su u Košarkaškom savezu Nemačke. Znate da sam sa porodicom i dalje u Minhenu i vrlo, vrlo sam blizak sa nemačkom košarkom.

Bonus video:

01:20

Trening Srbije pred finale

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.