NEMCI OBRATILI POSEBNU PAŽNJU NA AVRAMOVIĆA: Bićemo spremni za njega!
Foto: EPA/Francis R Malasig

finale

NEMCI OBRATILI POSEBNU PAŽNJU NA AVRAMOVIĆA: Bićemo spremni za njega!

Nemačka želi da spreči odbranu Alekse Avramovića

Objavljeno:

Reprezentativac Nemačke Maodo Lo rekao je da veoma dobro poznaje Aleksu Avramovića i da ekipa mora da bude spremna na njegovu odbranu.

Srbija i Nemačka u nedelju u 14.40 igraju finale Svetskog prvenstva, a Lo je za novinare pričao o tom duelu.

- Jedna od najvećih utakmica moje karijere, bez dileme. Igramo finale Mundobasketa. Danas smo se oporavljali od meča sa SAD, pa je ovo kombinacija oporavka i pripreme za nedelju. Fokusirani smo i dobra je atmosfera.

Lo je govorio i ključnim stvarima. - Treba da igramo agresivno u oba smera, da zadržimo naš identitet u napadu, da budemo brzi u napadu, defanzivno da budemo snažni.

Novi plejmejker Olimpije Milano dotakao se i Srbije.

- Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč. - Srbija je počela sa usponima i padovima, ali sada je uhvatila momentum. Igraju dobro, imaju kvalitetnog trenera, agresivni su u odbrani, mogu da menjaju ritam utakmice svojom agresivnošću. To su sve dobri alati kojima može da se dođe do medalje - dodao je.

Svestan je Lo uticaja Alekse Avramovića na igru Srbije, ali i protivnika.

- Aleksa je izvršio ogroman pritisak na Šaju, zato je važno da budemo svesni toga i spremni na ono što nas čeka. Sretali smo se sa različitim košarkaškim stilovima kroz turnir, igrače koji vrše snažan pritisak na lopti. Bićemo spremni za to.

Nemačka nikada u istoriji nije osvojila Svetsko prvenstvo.

- Zlatna medalja bi za nas značila mnogo, pošto nam je bronza najviše što smo postigli dosad. Sama činjenica da igramo finale je velika stvar, zadovoljni smo. Nadam se da će košarka posle ovoga postati još popularnija u Nemačkoj, da će ljudi u Evropi još više prepoznati kvalitet nemačke košarke.

Bonus video:

02:14

Avramović posle pobede nad Kanadom


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.