MAJAMI PREKINUO NIZ POBEDA FILADELFIJE: Minesota bila ubedljiva protiv Portlanda!
Foto: EPA/Wu Hong

nba liga

MAJAMI PREKINUO NIZ POBEDA FILADELFIJE: Minesota bila ubedljiva protiv Portlanda!

U ostalim susretima večeri Šarlot je savladao San Antonio 123:117, dok je Memfis ubedljivim trijumfom nad Orlandom 124:96 preskočio Voriorse za drugo mesto na tabeli Zapada

Objavljeno:

Košarkaši Majamija savladali su Filadelfiju 99:82, na taj način prekinuvši pobednički niz Siksersa.

Tim Doka Riversa je pred ovaj susret vezao pet pobeda i bio neporažen od dolaska Džejmsa Hardena, ali sa tim je gotovo.

Doduše, Harden je odmarao i preskočio ovaj meč tako da on još uvek ne zna za poraz u novoj uniformi.

U njegovom odsustvu najbolji u poraženoj ekipi je bio Džoel Embid sa 22 poena i 15 skokova, Tajris Maksi je imao 17, a Tobajas Heris poen manje uz osam skokova.

Kod protivnika se istakao Džimi Batler sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka, a identičan poenterski učinak je ostvario Tajler Hiro uz sedam skokova.

Ovo je ujedno bio susret dve najbolje ekipe na Istoku, nakon kog je Majami dodatno učvrstio svoju poziciju na vrhu sa četiri pobede više (uz dva meča više) od tima iz Filadelfije.

U drugom susretu večeri Minesota je slavila protiv Portlanda 135:121.

Karl Entoni Tauns je dominirao kod Timbervulvsa i meč završio sa 36 poena uz 15 skokova, pet asistencija i tri blokade. Time se pridružio Timu Dankanu kao jedinom igraču pre njega koji je imao 35/15/5/3 partiju uz više od 75 odsto šuta iz igre od uvođenja tri poena (1980).

Na drugoj strani je Enferni Simons imao 38 poena što čak nije ni rekord karijere za 22-godišnjeg beka s obzirom na to da je ranije tokom sezone Atlanti ubacio 43 poena. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Minesota je trenutno sedma ekipa Zapada i sve više pritiska Denver za poslednje mesto koje vodi direktno u plej-of, dok je Portland 11. i traži svoje mesto u plej-in turniru.

U ostalim susretima večeri Šarlot je savladao San Antonio 123:117, dok je Memfis ubedljivim trijumfom nad Orlandom 124:96 preskočio Voriorse za drugo mesto na tabeli Zapada.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.