PEŠIĆ HOĆE DA PROMENI TRADICIJU SRPSKE KOŠARKE: Ne verujem da će se nekom dopasti ideja selektora Orlova!
Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

PEŠIĆ HOĆE DA PROMENI TRADICIJU SRPSKE KOŠARKE: Ne verujem da će se nekom dopasti ideja selektora Orlova!

Ne vidim razlog za spekulacije

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o nastupu stranaca u dresu nacionalnog tima.

Kako je rekao na konferenciji za medije na okupljanju reprezentacije za mečeve sa Slovačkom, svi stranci sa srpskim pasošem su dobrodošli.

Kako kaže, niko od njih neće igrati u ovom "prozoru".

- Sve su to igrači koji bi u nekom narednom periodu mogli da zaigraju. Imamo nekoliko interesantnih igrača koji su rođeni ovde, a žive u SAD. U ovom trenutku po nekim kriterijumima zadovoljavaju i mogli bi da budu u kombinaciji ubuduće. Svi su dobrodošli - rekao je Pešić.

Govorio je i o uslovima da bi se to ostvarilo.

- Koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji? Postoje dva – kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu. U ženskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrač, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu, a ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš... Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičenjima sada - zaključio je Pešić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.