JOKIĆ UMALO TRIPL-DABL I NA OL STARU: Tim 'Lebron' slavio, MAŠINA Stef Kari je MVP! (VIDEO)
Lebron Džejms i Nikola Jokić, Foto: Profimedia

nba ol star

JOKIĆ UMALO TRIPL-DABL I NA OL STARU: Tim 'Lebron' slavio, MAŠINA Stef Kari je MVP! (VIDEO)

As Golden Stejta je brojao do 50 uz rekordnih 16 trojki

Objavljeno: 07:57h

I NBA Ol star 2022. doneo je spektakl i veliki broj poena - ali i pobedu tima 'Lebron' nad timom 'Durent' rezultatom 163:160!

Upravo je Lebron Džejms ubacio poslednje poene za trijumf u svom rodnom Klivlendu a imao ih je ukupno 24 na kraju.

Neki od njih stigli su posle asistencije večeri od strane Nikole Jokića koji je "tačdaunom" našao Lebrona na drugoj strani i omogućio mu da upiše lake poene.

Jokić je na ovom Ol star meču igrao 21 minut i za to vreme umalo nije ostvario tripl-dabl učinak. Imao je 10 poena, devet skokova i osam asistencija, a vredi pomenuti da u poslednjoj skraćenoj četvrtini nije ni ulazio u igru.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Junak večeri bio je Stef Kari, inače član Lebronovog tima, koji je dobio i MVP nagradu za učinak na terenu.

Ubacio je ukupno 50 poena, od čega smo videli 16 rekordnih trojki čime je srušio prethodni koji je držao Pol Džordž sa devet na Ol staru. Inače, rekord od 14 trojki na regularnom NBA meču drži njegov saigrač iz Golden Stejta Klej Tompson.

S obzirom na to da je i Kari rođen u državi Ohajo, u gradu Ejkron u blizini Klivlenda gde se meč i održavao, as 'Ratnika' odlučio je da donira sav novac za ubačene poene i trojke, ukupno 108.000 dolara, školskom distriktu Klivlenda.

Janis Antetokumpo je sa 30 poena bio odmah iza Karija po broju poena, a ispred pomenutog Lebrona. Darijus Garlend je imao 13, a osim Jokića po 10 su ubacili Džeret Alen i Demar Derozan. Luka Dončić je dodao osam.

S druge strane, u redovima Durentovog tima najefikasniji je bio Žoel Embid sa 36 ubačenih poena i deset skokova. Devin Buker je dodao 20, Lamelo Bol 18, Dežountej Mari 17, a Trej Jang 13 poena i 10 asistencija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.