JOKIĆ OTVORIO DUŠU! Mrzeo sam ga, a sada mi je NAJBOLJI prijatelj!
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

mvp nikad iskreniji!

JOKIĆ OTVORIO DUŠU! Mrzeo sam ga, a sada mi je NAJBOLJI prijatelj!

Srpski centar kaže da je Ognjen uradio mnogo da bi on postao MVP

Objavljeno:

MVP NBA lige i as Denvera, Nikola Jokić, otkrio je detalje dugogodišnje uspešne saradnje sa pomoćnim trenerom Nagetsa, Ognjenom Ogijem Stojakovićem.

Sedam godina su zajedno i Nikola kaže da je Stojaković izuzetno uticao na njegov razvoj koji ga je doveo dotle da prošle sezone bude MVP u NBA.

- On mi je kao stariji brat, mentor, otac, kao stvarno dobar prijatelj. Bukvalno sve. Koliko mi pomaže na terenu, toliko i van terena, najviše da skrenem misli sa košarke. Izlazimo često. Kada imamo slobodan dan, moja i njegova porodica su uvek zajedno- kaže Jokić.

Srpski centar kaže da je Ognjen uradio mnogo da bi on postao MVP.

Nikola je u Denver stigao u sezoni 2015/16, a Stojaković godinu pre njega. Ipak, Jokić priznaje da nije išlo sve glatko i da je bilo kriza.

- Mrzeo sam ga. Svađali smo se sve vreme. Početkom treće godine, bio sam mlad, i nisam znao šta da radim, ali on je oduvek znao. Uvek je želeo da budem najbolji što mogu- dodao je Nikola.

Ove sezone, Jokić je na skoro 60 odsto uspešnosti šuta, a upravo je rad na tom elementu bio ključan.

- U početku sam ludeo zbog njega, pitao sam se, što ovo moram da radim? Nikad neću šutirati ovako. Svi ti flouteri, sve na nogama, šutevi sa polu-distance. Nikad nisam mislio da ću biti šuter sa poludistance, jer sam verovao da ću samo ulaziti pod koš, pogađati iz floutera, pokušati koji šut za tri- kaže Jokić.

Stojaković kaže da ne želi da preuzme zasluge i za to što je Jokić postao odličan "trojkaš".

Nikola Jokić
foto: AP/Jeff Chiu

- On bi bio dobar sa polu-distance, ionako. Talentovan je. Bio bi sve što poželi. Imao je prirodan dar za kretnje u reketu, tek onda smo počeli da radimo na njegovoj tehnici i veštinama prema talentu koji je imao. Sjajno dodaje, a da bi bio takav asistent, moraš da budeš i dobar šuter. Moraš da povežeš odbranu- dodao je Stojaković.

Pomoćni trener Denvera na kraju otkriva o čemu oni to često razgovaraju.

- Pokušavamo da pričamo o raznim stvarima, uglavnom o životu. Ponekad i o košarci jer ja imam uvek tu potrebu da pričam o njoj. Pričamo o porodici, košarci, o raznim temama. Knjigama koje čitamo. Nikola voli da čita određene knjige, i ja isti neki svoj tip knjiga. I tako razmenjujemo misli o životu. Teško je onima koji nisu u NBA, ne razumeju kako je to. Previše utakmica, previše pritiska, košarke. Ponekad treba biti običan. Biti Nikola i Ogi. To je to. Košarka je samo deo naših života. Ako to razumete, onda nam to pomaže- poručio je pomoćni trener Nagetsa.

Jokić kaže da ceni to što Ogi čini za njega.

- Uvek kažem, on je pravi prijatelj. Ima nekoliko momaka koji zaslužuju mnogo pohvala, ali on je na vrhu te liste- zaključio je Jokić.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.