JOKIĆ JE PONOVO BIO NA VISINI ZADATKA: Svi su divili POTEZIMA srpskog centra, a njemu je malo falilo do tripl-dabla
Foto: Profimedia

perfektan

JOKIĆ JE PONOVO BIO NA VISINI ZADATKA: Svi su divili POTEZIMA srpskog centra, a njemu je malo falilo do tripl-dabla

Zahvaljujući Jokiću imao kontrolu pod oba koša i bio nezaustavljiv kada se lopta spusti blizu obruča

Objavljeno:

Još jedna standardno dobra partija Nikole Jokića je donela Denveru rutinsku pobedu protiv slabašnog Orlanda (121:111) i ostavila Nagetse u poziciji za direktan plasman u plej-of.

Ništa drugo se nije ni očekivalo u duelu jedne od boljih ekipa sa Zapada i jedne od najgorih sa Istoka. Jokić je sjajno otvorio meč, doneo Denveru dovoljnu rezultatsku zalihu, pomalo se zabavljao na terenu i prišao tripl-dablu a onda je trener Meloun odlučio da ga odmori. Srbin je za 35 minuta na parketu zabeležio 26 poena, 15 skokova i sedam asistencija. Za tri poena je putirao 33 odsto, a za dva blizu 50 odsto. Pogodio je i sva tri penala.

Jokić je izašao iz igre krajem treće četvrtine, propustio veći deo četvrte i kada se vratio na parket kao da se ohladio i zabeležio je seriju grešaka i promašaja.

Nagetsi su na krilima Jokića odmah u prvoj četvrtini došli do dvocifrene prednosti i završili je sa vođstvom od 15 poena razlike. Nastavili su da dominiraju i u drugom kvartalu, potom i u trećem i pobeda nijednog trenutka nije dolazila pod znak pitanja. Uspevao je Jokić i da se zabavlja u pojedinim trenucima, „izvlačio je stolicu“ rivalima, a asistencija Džefu Grina na trojci je bila u njegovom stilu.

Nije Denver baš blistao u šutu iz igre ali je zahvaljujući Jokiću imao kontrolu pod oba koša i bio nezaustavljiv kada se lopta spusti blizu obruča. Na minut do kraja, Jokić je pogodio treću trojku na meču i stavio tačku na još jednu sjajnu partiju koja će mu pomoći u odbrani MVP zvanja. Srbin je na samo jednoj od poslednjih 15 utakmica ubacio manje od 20 poena.

DJokić je od saigrača najveću pomoć imao u Džefu Grinu i Vilu Bartonu koji su dodali po 17 poena, dok je Nemac Vagner na drugoj strani imao jednka broj poena kao srpski centar.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.