NEKA NOVA SRBIJA! Lavice kreću u pohod na Svetsko prvenstvo pred svojim navijačima!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

viza za mundobasket!

NEKA NOVA SRBIJA! Lavice kreću u pohod na Svetsko prvenstvo pred svojim navijačima!

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21.00 protiv Koreje

Objavljeno: 17:32h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra u Beogradu utakmicom protiv Južne Koreje počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a selektorka Marina Maljković izabrala je 12 igračica koje će se boriti za vizu za Australiju.

U četvrtak u Beogradu, Osaki i Vašingtonu počinju kvalifikacioni turniri za Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji.

Reprezentacija Srbije, zvanični šampion Evrope, takmičiće se u Hali sportova "Ranko Žeravica", gde će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

Marina Maljković
foto: EPA/ KIYOSHI OTA

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Djordjević.

- Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre- rekla je Ivon Anderson, prenosi Košarkaški savez Srbije.

- Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa- dodala je ona.

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21.00 protiv Koreje.

Ivon Anderson
foto: Profimedia

- Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega- rekla je Anderson.

- Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana- dodala je ona.

Košarkašice Srbije će preostala dva meča, protiv Australije i Brazila, igrati u subotu i nedelju, takođe od 21.00.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.