MOŽE SE REĆI DA SU DOBRO PROŠLI: Disciplinski sudija regionalne lige OŠTRO kaznio Budućnost!
Foto: Starsport©

ozbiljan prekršaj!

MOŽE SE REĆI DA SU DOBRO PROŠLI: Disciplinski sudija regionalne lige OŠTRO kaznio Budućnost!

Publika u dvorani "Morača" verbalno je u nekoliko navrata vređala sudiju Josipa Radojkovića

Objavljeno: 13:58h

Disciplinski sudija ABA lige i ove sedmice imao je posla, pa je nakon sprovedenih mera i sankcija dodatno "napunjena" kasa regionalnog takmičenja. Ovoga puta ceh će morati da plati Budućnost, pošto je na njihovu adresu isporučen račun od 15.001 evra zbog vređanja sudije Josipa Radojkovića na meču protiv Cedevita Olimpije.

Prema saznanjima Mocart Sporta, Budućnost je dobila novčanu kaznu zbog toga što je jedan navijač tokom druge četvrtine došao do zaštitne ograde i pljunuo u pravcu hrvatskog arbitra.

KK Budućnost
foto: Starsport©

Publika u dvorani "Morača" je takođe verbalno u nekoliko navrata vređala Josipa Radojkovića, pri čemu su se na predmetu našli i tvrdi predmeti, koje je prikupio delegat same utakmice.

On je u zapisnik uneo nedolično ponašanje publike i navijača koji je želeo da pljune Radojkovića, a sve se događalo na suprotnoj strani od zapsiničkog stola. Disciplinski sudija je ovaj postupak okarakterisao kao "ozbiljan prekršaj" i kršenje pravilnika po članu "fizička agresija, incidenti ili ometanje koje uzrokuju javnost ili navijači".

Može se reći da su Podgoričani čak i dobro prošli, pošto je ovo najniža kazna koju jedan klub može da dobije i može se shvatiti kao svojevrsna opomena da se slični ekscesi neće tolerisati u završnici sezone. Najviša kazna prema pravilniku ide i do 70.000 evra, a Budućnost u narednim mečevima mora da pooštri mere obezbeđenja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.