KAKO JE MOGAO, PARTIZAN JE DOBRO PROŠAO: ABA liga kaznila crno-bele zbog ispada na utakmici sa Megom!
Foto: Starsport©

kazna

KAKO JE MOGAO, PARTIZAN JE DOBRO PROŠAO: ABA liga kaznila crno-bele zbog ispada na utakmici sa Megom!

Crno-beli su mogli i gore da prođu od ovoga

Objavljeno:

Novi udar na Partizanovu kasu, mada u upravi kluba treba da budu zadovoljni, jer su još i dobro prošli s obzirom na to kako su mogli posle incidenata na zaostaloj utakmici 13. kola Jadranske lige, protiv Mege Mozzart 20. januara.

U presudi Disciplinskog sudije Hrvoja Vidama se naime navodi da je Partizan zbog ponašanja navijača i loše organizacije utakmice po tri tačke kažnjen sa ukupno 32.500 evra, ali da je potom odlučeno da se primeni jedinstvena sankcija od 18.500 evra “s ciljem preventivnog, a ne represivnog delovanja“.

KK Partizan
foto: Starsport©

Partizanu je na teret stavljeno to što su gledaoci vređali sudije povicima „p...o c...ska, j..o vas Čović“, na parket ubacivali upaljače i kovanice, a zatim pljuvali i posipali raznim pićem arbitra Tomislava Hordova. Na koncu su ga i udarili konstrukcijom zaštitnog tunela u glavu.

Sve se to dešavalo posle jednog faula u Partizanovom napadu, 30 ili 40 sekundi pre isteka poslednja četvrtine.

Za crno-bele je bilo i otežavajućih okolnosti, jer vređanje sudija se ponovilo već sedmi put ove sezone, a nije prvi put ni da su se na teren ubacivali razni predmeti, zbog čega je Partizan već kažnjen sa 15.001 evrom posle utakmice 11. kola sa Cedevitom.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.