OLIMPIJAKOS DOČEKUJE ZVEZDU U OKRNJENOM SASTAVU: Grci ostali bez dva igrača iz startne postave!
Foto: Damir Dervišagić

lakši posao

OLIMPIJAKOS DOČEKUJE ZVEZDU U OKRNJENOM SASTAVU: Grci ostali bez dva igrača iz startne postave!

Oni su tim koji se jako dobro brani u prvih 10 sekundi napada i moramo da budemo strpljivi sa protokom lopte

Objavljeno: 16:33h

Košarkaše Crvene zvezde u četvrtak očekuje duel sa Olimpijakosom u okviru 23. kola Evrolige (20.00). Sastav iz Pireja je vezao dva poraza u elitnom takmičenju, a srpskog šampiona će dočekati bez pomoći Jorgosa Printezisa i Šeka Mekisika, dok je pod znakom pitanja i nastup centra Hasana Martina. Sva trojica su propustila poslednji trening crveno-belih, ali i dalje postoji šansa da ekipi Dejana Radonjića na megdan izađe bivši centar podgoričke Budućnosti.

Mekisik ima problema sa manjom povredom butine već nekoliko dana. Doživeo ju je tokom utakmice minule runde protiv Makabija i nije bio u protokolu minulog vikenda protiv Kolososa u domaćem prvenstvo. Takođe, od tad ga nema ni na treninzima. Printezis je zaigrao u drugom poluvremenu utakmice sa sastavom sa Rodosa, ali kako je obelodanjeno od strane kluba neće biti u protokolu za meč sa Zvezdom. Martin se navodno nije dobro osećao pred poslednji trening, ali i dalje postoji mogućnost da snažni centar zaigra sutra.

Iako u sudaru sa Kolososom nije bilo Saše Vezenkova, trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je istakao da će biti spreman da pomogne protiv Radonjićeve ekipe.

Barcokas je pred duel sa Crvenom zvezdom istakao da je najbitnije strpljenje.

- Oni su tim koji se jako dobro brani u prvih 10 sekundi napada i moramo da budemo strpljivi sa protokom lopte. To je najvažnija stvar kada igrate protiv njih, da budete strpljivi i ispratite u kom trenutku tokom napada pokazuju slabosti. Bolje rečeno, nema prostora za brzanje. Pored toga, to je tim koji se jako dobro brani na lopti i veoma je takmičarski nastrojen. Ukoliko pogledate njihove poslednje utakmice, vidite da su dobijali ili gubili mečeve na jednu loptu - izjavio je trener Olimpijakosa.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.