BUDUĆNOST DEKLASIRANA U MORAČI: Ulm održao čas košarke domaćinu!
KK Budućnost, Foto: Starsport©

evrokup

BUDUĆNOST DEKLASIRANA U MORAČI: Ulm održao čas košarke domaćinu!

Košarkaši Budućnosti ubedljivo su poraženi od Ulma na svom parketu

Objavljeno:

Dvonedeljna pauza zbog problema sa virusom korona definitivno je ostavio trag na igračima Budućnosti. Još protiv Burse videlo se koliko je ekipa ispala iz ritma, mada je na kraju izvojevana pobeda nakon preokreta u završnici. Večeras to nije bilo moguće. Naprotiv, Ulm se prošetao Podgoricom i naneo Budućnosti ozbiljan udarac uz pobedu rezultatom 89:68 (30:15, 20:18, 18:15, 21:20).

Možda je odlaganje utakmice protiv Splita u ABA ligi – takođe zbog korone u redovima sastava iz Dalmacije – trebalo da ima drugačiji efekat, kontinuitet kakav ima tim Jake Lakoviča – nije sedeo na klupi, menjali ga pomoćnici – očigledno je napravio veliku razliku. Tako se Ulm revanširao Budućnosti za poraz iz prvog dela sezone i nadoknadio minus od sedam poena, što bi moglo i te kako da bude važno kada se budu svodili završni računi pre odlaska u narednu fazu Evrokupa.

Budućnost odavno nije ovako nadigrana na svom parketu, ni u jednom takmičenju. Tačnije, još od novembra 2020. godine, kada je Unikaha slavio pobedu sa 24 razlike uz 90 ubačenih poena. Ulm je ostao za poen kratak, ali je pokazao ozbiljan kvalitet i da je trenutno u znatno boljoj poziciji.

KK Crvena zvezda, KK Budućnost
foto: Starsport©

Ima u konačnom ishodu i toga što Aleksandar Džikić nije mogao da računa na prvog centra Vilija Rida i iskusnog šutera Suada Šehovića – obojica bili na klupi, nisu igrali – mada je primarni problem domaćina bila odbrana. Budućnost je bila ispod svakog nivoa u defanzivi što ju je odmah stavilo u podređeni položaj. Toliko da je Ulm već posle prve četvrtine ubacio čak 30 poena, duplo više od protivnika! Budućnost se nije proslavila ni u napadu, pa je Ulm lako kontrolisao kompletnu utakmicu i razliku držao u okviru od oko 15 poena, da bi pred kraj treće i početkom poslednje deonice distanca porasla na kotu 21, koliko je i iznosio konačni rezultat posle serije godiju od 7:0 u samom finišu.

Ulm su do pobede vodili Semadž Kriston sa 18 poena, uz šest asistencija i četiri skoka, tek Kristijano Felisio sa 17 poena i 10 uhvaćenih lopti. Džeron Blosomgejm je dopisao 14 poena, uz skok do dabl-dabla. Nemački tim je za gotovo duplo nadskočio rivala (41-22), što je imalo ozbiljan uticaj na rezultat. Džastin Kobs predvodio je listu strelaca Budućnosti sa 17 poena, uz po četiri asistencije i ukradene lopte, te pet izgubljenih poseda i tri skoka. Dvocifreni su bili još Petar Popović sa 16, Di Džej Sili sa 13 (0/6 za tri) i Marko Jagodić Kuridža sa 10 poena (2/9 iz igre, 2/6 za tri) te tri skoka.

Budućnost trenutno ostaje na vrhu tabele sa Valensijom uz skor 7-3, Ulm iz deset utakmica ima pet trijumfa.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.