LESOR SE PREDSTAVIO GROBARIMA: Želim sa Partizanom da osvojim Evrokup, velika je čast igrati za Željka Obradovića!
Foto: Printscreen/Youtube/BC Partizan TV

novo pojačanje crno-belih

LESOR SE PREDSTAVIO GROBARIMA: Želim sa Partizanom da osvojim Evrokup, velika je čast igrati za Željka Obradovića!

,,Partizan šampion!" - poručio je novi centar crno-belih navijačima.

Objavljeno:

Matijas Lesor stigao je na treninge Partizana! Četiri dana pošto je zvanično potpisao ugovor, francuski centar priključio se treninzima sa svojim novim klubom u nadi da će što pre da uhvati ritam kako bi mogao da bude od koristi Željku Obradoviću i saigračima...

Srećom po njega i tim, donedavno je bio u trenažnom procesu sa Makabijem iz Tel Aviva, pritom ima ranije iskustvo rada u Srbiji sa Crvenom zvezdom, tako da proces uklapanja ne bi trebalo da traje dugo...

Matijas Lesor
foto: Profimedia

“Tek sam stigao, tako da ću sledeći period da iskoristim kako bih upoznao tim, znam da je napravljena kvalitetna grupa momaka. Odradio sam prvi trening i uverio se koliko je ekipa dobra, nadam se dobrim rezultatima do kraja sezone“, izjavio je Lesor zaklupsku televiziju.

O dolasku novog centra se u košarkaškim krugovima bliskim Partizanu govorilo od prvog dana. Da li to može da bude teret za tim ili dodatna motivacija?

“Pomalo od oba. Iz tereta dolazi dodatna motivacija, a ako ti motivacije nedostaje onda moraš da osetiš taj pritisak i nastaviš dalje. Lično mi je pritisak dodatni razlog da budem motivisan u svakom trenutku“.

Koliko si uspeo da ispratiš novi tim i saigrače?

“Gledam dosta košarku u slobodno vreme, tako da sam imao priliku da vidim i Partizan na delu. Ne znam baš sve, sa nekim sam igrao, kao i protiv nekih. Zasad mogu da kažem samo da se vidi da je ovo dobar tim“.

Sa svojih 26 godina jedan si od starijih igrača u timu. Da li si dosad imao priliku da budeš deo ovako mladog i ambicioznog sastava?

“Nisam, iskreno. Navikao sam da budem jedan od mlađih u timu. Prošle godine se ekipa dosta oslanjala na mene. Ovo je sve još novo za mene, ali imam dovoljno iskustva, igrao sa na više lokacija u Evropi, igrao u Evroligi, tako da sam naučio mnogo toga. Ako to iskustvo mogu da iskoristim u službu boljih rezultata, biću zadovoljan“.

Prošle godine osvojio si Evrokup i bio proglašen za najboljeg centra tog takmičenja. Partizan ove sezone takođe ima najviše ambicije...

“Tako je. Sve ovo mi daje veliku motivaciju. Nadam se da ću moći da ponovim sve ono što sam sa Monakom prošle sezone. Ne znam da li se još desilo da je neko osvojio Evrokup sa dva različita tima u uzastopnim sezonama. To bi bilo nešto veliko za mene, ispisao bih istoriju, ne samo za sebe, već i kluba“.

Igrao si već ABA ligu, koliko se razlikuje od Nemačke, Španije, Izraela, Francuske...?

“Svaka liga je drugačija na svoj način. Francuska liga mi je svakako najpoznatija, ali nemačko ili špansko prvenstvo... Sve su to takmičenja različitog nivoa, ali cilj je isti – da svakog dana budeš maksimalno fokusiran, spreman da pomogneš svom timu. Moraš uvek da se dokazuješ, da se boriš, da pobeđuješ i pišeš istoriju“.

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo sa trenerima iz ovog podnevlja?

“Radio sam sa dosta domaćih trenera. Sa Mitrovićem prošle sezone, pa u Bajernu, ovde... Znam kakvi su svi oni, znam šta me čeka otprilike. Čuo sam toliko toga o Željku, sada želim sam da se uverim, iako već znam da je to najbolji evropski trener svih vremena, što jako poštujem. Velika je čast igrati za njega“.

Nisi prvi francuski igrač koji će igrati u Partizanu, pre tebe su tu bili Leo Vesterman, Boris Dalo, Bandža Si i Žo Lovernj koji je čak postao kapiten...

“Sve te momke poznajem od ranije, Žo mi je bio saigrač u reprezentaciji, Boris i Bandža su moji prijatelji sa kojima često pričam, pa čak i pre nego što sam potpisao. Poznajem Dangubića od ranije... Srećan sam što sam ponovo ovde, jedva čekam da ponovo istrčim pred srpske navijače i osetim atmosferu. Baš se radujem“.

Poruka za navijače?

“Partizan šampion! To je sve što mogu sad da kažem. Nadam se da ćemo biti šampioni, da ćemo osvajati trofeje. Ajdeee“, zaključio je Lesor.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.