ASVELU PRIPALA NEIZVESNA ZAVRŠNICA: Kraj pobedničkog niza Fenerbahčea!
Foto: Profimedia

evroliga

ASVELU PRIPALA NEIZVESNA ZAVRŠNICA: Kraj pobedničkog niza Fenerbahčea!

Još jedna dramatična završnica koja nije otišla u korist tima iz Turske

Objavljeno: 23:17h

Košarkaši Asvela slavili su kod kuće protiv Fenerbahčea rezultatom 84:82 (21:20, 22:26, 21:14, 20:22) u meču 17. kola Evrolige.

Gledao se prilično neizvestan meč tokom celih 40 minuta.

Od starta se igralo poen za poen dok se Asvel sredinom prve deonice nije odlepio mini-serijom od 5:0, ali je Marko Gudurić trojkom preokrenuo rezultat. Ipak, do kraja ovog perioda domaći su stekli pednost od pola koša.

U drugom kvartalu Fener je serijom od 10:0 poveo 39:33. Uspeo je Asvel da sustigne ovu prednost, ali je ekipa Saše Đorđevića ipak vodila na poluvremenu 46:43.

KK Asvel
foto: Profimedia

Po povratku na teren, francuski tim je bio za nijasnu bolji, što je rezultatom i potvrdio. Otvorili su četvrtinu sa 11 vezanih poena i tako preuzeli vodstvo, koje su čuvali do sredine četvrte četvrtine. Gudurić je svojom serijom od 5:0 doveo Fener do izjednačenja pet minuta do kraja meča, a potom Pjer i u vodstvo od 75:74, ali Džons vratio prednost Asvelu za slavlje na kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džons sa 27 poena, Okobo je postigao 14, Hauard 12, a Gist 10.

U Feneru Polonara je ostvario dabl-dabl sa 23 poena i 10 skokova, Pjer je postigao 17, uz sedam skokova, dok je Gudurić stao na 10 poena, dva skoka i jednoj asistenciji.

Ovim porazom Fener je prekinuo niz od osam pobeda u svim takmičenjima i sada su deveti u Evrolifi sa sedam pobeda i devet poraza, dok je Asvel na 10. sa istim skorom.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.