NEVIĐENA KRAĐA: Jovica Antonić smatra da je Zvezda imala očajan kriterijum suđenja protiv Efesa
Foto: Profimedia

KAKO IH NIJE SRAMOTA!

NEVIĐENA KRAĐA: Jovica Antonić smatra da je Zvezda imala očajan kriterijum suđenja protiv Efesa

Nekadašnji trener Crvene zvezde kaže da tim Dejana Radonjića igra kvalitetnu košarku ove sezone

Objavljeno: 20:57h

Neviđena sudijska krađa i lakrdija viđena je u meču Evrolige između Efesa i Crvene zvezde (84:83) u sredu veče u Istanbulu. Ono što je uradila sudijska trojka Robert Lotermozer, Emilio Perez i Gvido Đovaneti može se nazvati samo jednom rečju - masakriranje. I to smišljeno.

Crvena zvezda je nadigrala Efes, bila bolja u svim segmentima igre, a onda, od polovine treće četvrtine, a posebno u poslednjoj deonici sudije uzimaju stvar u svoje ruke. I nije to Zvezdi urađeno samo u Istanbulu, osetili su crveno-beli nepravdu i u Moskvi i Milanu, te u Beogradu protiv Olimpijakosa, Barse i Bajerna.

Navijači Crvene zvezde na društvenim mrežama apostrofiraju nekoliko odluka sudijske trojke. Prva je kada lopta udara u nogu Vasu Micića, a kada sudije dodeljuju loptu turskom timu. Potom, kada Kris Singlton drži za ruku Branka Lazića, a srpskom igraču sviraju faul. Potom, nezapamćena krađa trojke Stefanu Lazareviću, posle četiri minuta od pogotka, kada su mu priznata samo dva poena. Prljava odbrana Efesa više od četvrtine, kada je Zvezda isterana bukvalno iz reketa, gotovo da nije sankcionisana.

Jovica Antonić
foto: Nebojša Mandić

Jovica Antonić, nekadašnji trener Crvene zvezde i član stručnog štaba srpske reprezentacije kod Aleksandra Đorđevića i Igora Kokoškova, potvrđuje sudijske greške i očajan kriterijum.

- Ne mislim da je bila krađa, ali jeste bilo nerazumnih sudijskih odluka. Lošom organizacijom igre u napadu, lošim rešenjima i lošim odlukama u odbrani, Zvezda je pomogla Efesu da nezasluženo pobedi. Celu utakmicu smo bili bolji, igrali su fenomenalno i greh je što nismo uspeli da pobedimo - priča za Kurir Antonić i dodaje:

- Kada pričam o suđenju, pričam o poslednja dva minuta, a mi smo imali valjda sedam razlike. Sami smo sebe pobedili. Neću da pričam o promašenim penalima Kalinića, to je normalna stvar u košarci, dešava se. Zaslužili smo da pobedimo jer smo u svim segmentima bili bolji!

Jovica Antonić kaže da Crvena zvezda igra kvalitetnu košarku i da je milina gledati ekipu ove sezone:

- Bitno je da za Zvezdu da igra na visokom nivou, iz meča u meč. Dobro, jako i odlučno, bez obzira na silne malere od početka sezone ogledane u povredama igrača. Ne zaboravimo, protiv Efesa nismo imali Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca. Uživanje je gledati Zvezdu ove sezone.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.