MARKO MARINOVIĆ POHVALIO ZVEZDU: Održali su nam lekciju borbenosti, požrtvovanja, muške, prave igre!
Foto: Starsport©

nakon teškog poraza

MARKO MARINOVIĆ POHVALIO ZVEZDU: Održali su nam lekciju borbenosti, požrtvovanja, muške, prave igre!

Kada napadate Zvezdu, kao da napadate vojsku

Objavljeno:

Košarkaši Borca poraženi su od Crvene zvezde u Pioniru, a nakon meča treber Čačana Marko Marinović imao je reči hvale za rivala.

Tim Dejana Radonjića slavio je 109:62, a Marinović je u svom stilu hvalio je tim sa Malog Kalemegdana.

- Zvezda nam je održala lekciju borbenosti, požrtvovanja, muške, prave igre... U drugoj četvrtini smo u jednom trenutku uspeli koliko-toliko da pariramo, ali početak treće četvrtine pokazao je neke naše stare boljke. Imamo mnogo, mnogo problema u organizaciji napada i to je rezultiralo ovakvom razlikom. U drugom poluvremenu nismo uspeli da postavimo nijedan napad, što je problem koji vučemo cele sezone. Nastavićemo da radimo na tome, imamo dosta igrača kojima je ovo prva godina na ovom nivou, ali nekako nismo bili dovoljno požrtvovani, nismo imali dovoljno žara... Zvezda je u svakom momentu želela više pobedu nego mi. Moramo da se vratimo, da nastavimo da treniramo, da probamo da se dignemo što je pre moguće, ovo je bio težak poraz, ali i lekcija da neki igrači vide kako je na najvišem nivou. Zvezda igra jaku i čvrstu košarku, koja može nama da pomogne, da vidimo gde smo u ovom trenutku. Poželeo bih Zvezdi sreću u nastavku sezone, rekao je on.

Dodao je da je njegov tim tokom prethodne nedelje radio na odbrambenim zadacima tokom treninga, ali je povukao zanimljivu metaforu.

- Vežbali smo odbranu, Zvezda je pogodila prvih četiri-pet šuteva i mnogo je teško igrati protiv Zvezde kada pogodi te šuteve. Kada napadate Zvezdu, kao da napadate vojsku. I mnogo je teško igrati kada Zvezda pogađa u takvim procentima, pogotovo kada nas 'rašire'. Kad smo sa minusa od 17 razlike stigli na šest-sedam poena primili smo trojku, pa dvojku i to su bili naši poslednji trzaji. Izuzev Lešića i Marinkovića, svim ostalim igračima je prva ili druga godina da igraju na ovom nivou. Moram da kažem samo to da su posle cele sezone Raša Đoković i Duda Sanadže odigrali prve minute ove sezone. To je dobra vest za nas.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.