BJELICA DVOCIFREN U PORAZU VORIORSA: Golden Stejt bez glavnih zvezda nije mogao do pobede protiv Toronta!
Foto: Profimedia

šta je tu je

BJELICA DVOCIFREN U PORAZU VORIORSA: Golden Stejt bez glavnih zvezda nije mogao do pobede protiv Toronta!

Kanadski tim je od prvog do poslednjeg minuta imao rezultatsku prednost, koja je sredinom poslednje četvrtine dostigla maksimalnih 30 poena razlike

Objavljeno:

Dobio je Stef Kari zasluženi mali predah za put u Kanadu. Trener Golden Stejta Stiv Ker ostavio ga je u San Francisku, a Voriorsi lišeni usluga od pre pet dana zvanično najboljeg trojkaša u istoriji košarke nisu mogli da pariraju Reptorsima - 119:100.

I ne samo njegovih usluga. Ker nije mogao da računa ni na Drejmonda Grina, Andrea Iguodalu, Ota Portera, Endrjua Viginsa, već duže vremena odsutnog Kleja Tompsona... Povredama osakaćenom Golden Stejtu nije ostalo ništa drugo već da pristane na činjenicu da će prekinuti seriju od tri vezane pobede.

Trijumf Reptorsa nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Kanadski tim je od prvog do poslednjeg minuta imao rezultatsku prednost, koja je sredinom poslednje četvrtine dostigla maksimalnih 30 poena razlike.

Koliko su Voriorsi bili nemoćni govori i podatak da su u prvom poluvremenu postigli svega 42 poena, najmanje u prve dve deonice jedne utakmice od starta sezone. Izostanak onih najboljih odlično je iskoristio Džonatan Kaminga. Mladi košarkaš iz Konga bio je ubedljivo najefikasniji pojedinac u poraženoj ekipi sa 26 poena. Srpsko krilo Nemanja Bjelica zabeležio je dvocifreni učinak. Popularni Profesor je uz polovičan procenat šuta iz igre (4/8) ubacio deset poena, a za 25 minuta na parketu upisao je još po tri skoka i asistencije.

U timu Toronta prednjačio je Fred Vanvlit sa 27 poena, 7 skokova i 12 asistencija, dok je Skoti Barns na 21 koš nakalemio osam uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja.

I drugi srpski košarkaš koji je večeras kročio na parket, Aleksej Pokuševski, stigao je do dvocifrenog broja poena, s tim je njegova Oklahoma za razliku od Bjeličinog Golden Stejta bila uspešna. Tanderi su u triler završnici slavili protiv Klipersa i prekinuli niz od tri poraza - 104:103.

Trojkom uz zvuk sirene ekipu iz Los Anđelesa je srušio Šaj Gildžus-Aleksander. Delovalo je u poslednjim minutima da će Oklahoma od gotovog napraviti veresiju. Poveli su Tanderi krajem prve četvrtine i sve do finiša utakmice ljubomorno čuvali prednost, da bi Klipersi serijom 8:0 preokrenuli rezultat (101:97) i stigli nadomak pobede na 33 sekunde do kraja.

Tajm-aut Oklahome je dao rezultat, Lugenc Dort je brzo prepolovio zaostatak, ali je Redži Džekson na drugoj strani vratio na bezbednih plus četiri. Gildžus-Aleksader je ponovo uzvratio, da bi potom na liniju za slobodna bacanja poslao Džastisa Vinsloua. Međutim, plejmejker Klipersa je promašio oba bacanja i sebi nakačio etiketu tragičara, a Gildžus-Aleksander uhvatio loptu i obezbedio svom timu poslednji napad. Na kraju je isti sam i završio "smrtonosnim" hicem za pobedu ispaljenim na manje od sekund pre kraja.

Kanađanin je meč završio sa 18 poena, šest asistencija i tri skoka, a njegov sunarodnik i saigrač Dort poneo je titulu najefikasnijeg igrača utakmice sa 29 ubačenih koševa. Pokuševski je zabeležio koliko i Bjelica, deset poena (šut iz igre 4/6), s tim da je na terenu proveo svega devet minuta, gotovo tri puta manje od Profesora. Pride je uhvatio i pet lopti. Kod Klieprsa je najraspoloženiji bio Luk Kenard sa 27 poena.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.