KARI ZA ISTORIJU: Ponosan sam što sam nadmašio Reja, nadam se da ću postaviti takav rekord da me niko ne može stići
Foto: Profimedia

nba

KARI ZA ISTORIJU: Ponosan sam što sam nadmašio Reja, nadam se da ću postaviti takav rekord da me niko ne može stići

Stef Kari sinoć je ispisao nove stranice istorije NBA lige

Objavljeno:

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari postao je najbolji trojkaš u istoriji NBA lige, pošto je nadmašio legendarnog Reja Alena.

Voriorsi su savladali Nikse u Njujorku sa 105:96. Kari je meč završio sa pet trojki, te je sa ukupno 2.977 postao apsolutni rekorder. Legendarni Alen je sa 2.973 ostao na drugom mestu.

Stef Kari
foto: Profimedia

Kari je šut kojim je oborio rekord postigao na 7 minuta i 33 sekunde do kraja prve deonice. Voriorsi su brzo napravili faul i pozvali tajmaut, kako bi njihov plej mogao da uživa u momentu.

„Atmosfera je bila posebna. Ne mogu rečima da izrazim koliko sam zahvalan navijačima koji su me podržali u tom momentu. Osećao sam se kao da smo kod kuće„, rekao je Kari posle meča u Medison Skver Gardenu.

„Bio je to poseban trenutak koji ću pamtiti do kraja života“.

Drejmond Grin je prvi zagrlio novog rekordera, posle čega su i ostali igrači izašli na teren da mu čestitaju. Kari je uzeo loptu kojom je pogodio rekordnu trojku i predao je ocu Delu. Potom je primio čestitku i od Alena.

„Ponosan sam što sam nadmašio Reja. Nadam se da ću popraviti rekord toliko da me niko ne može stići. Videćemo“, dodao je Stef.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.