NEKADA NA OL-STARU, DANAS U DENVEROVOJ FILIJALI: Neverovatan košarkaški put Ajzee Tomasa!
Foto: EPA/Erick S Lesser

nba

NEKADA NA OL-STARU, DANAS U DENVEROVOJ FILIJALI: Neverovatan košarkaški put Ajzee Tomasa!

Kakav sunovrat u karijeri Ajzee Tomasa

Objavljeno:

Nekadašnji Ol star plejmejker Ajzea Tomas pronašao je novi angažman. Posle osam meseci čekanja i neizvesnosti, Tomas je potpisao ugovor sa ekipom Grand Rapids, inače filijalom Denver Nagetsa.

Tamo će sarađivati sa bliskim prijateljem Džejsonom Terijem, inače prvim trenerom Grand Rapidsa. Tomasov debi u dresu novog kluba trebalo bi da se dogodi u nedelju kada počinje turnir Razvojne lige, takozvani “Showcase“ (u prevodu: Izlog) – četiri dana, 30 utakmica na dva terena u Las Vegasu – gde će igrači imati mogućnost da se predstave svim NBA skautima na jednom mestu.

Ajzea Tomas
foto: EPA/CJ Gunther

Tomas je poslednji ugovor imao sa Nju Orleans Pelikansima prošle sezone, kada je potpisao na deset dana i odigrao tri utakmice. Poslednju sredinom aprila, posle čega nije obnovljena saradnja sa njim. Pre toga je više godinu dana bio bez kluba pošto ga je Vašington trejdovao u Los Anđeles Klieprse 6. februara 2020. Klipersi ga jesu uzeli, ali i otpustili već narednog dana. Ubrzo je usledila pandemija virusa korona.

Veliki potencijal imao je 60. pika drafta iz 2011. godine, ali su mu teške povrede osakatile karijeru. Vrhunac je dostigao 2016. i 2017. kada je igrao Ol star utakmice, ali je ubrzo posle toga usledio njegov strmoglavi pad.

U karijeri je igrao za Sakramento, Finikws, Boston, Klivlend, Lejkerse, Nagetse, pre transfera u Vašington i Nju Orleans. Tokom ovih deset godina ima prosek od 18,1 poena i 4,9 asistencija. Koliko su mu povrede uzdrmale razvojni put najbolje govori podatak da više od 40 utakmica u sezoni nije odigrao još od takmičarske 2016/17 kada je u dresu Boston Seltiksa beležio karijerni maksimum od 28,9 poena!

Tomasov potpis za Grands Rapidse viđen je kao njegov verovatno poslednji pokušaj da sebi obezbedi dugoročniji NBA angažman. Majkl Meloun će ga navodno držati na oku, pogotovo jer Denver ima ozbiljnih problema sa povredama. Naravno, Tomas mora prvo da dokaže da je ostavio iza sebe povredu kuka koja ga godinama muči.

Interesantno, iako nije imao klub Tomas je nastupao za američku reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundobasket gde je bio jedan od najboljih igrača.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.