BRED STIVENS O ŽELJKU: Svi u NBA ligi se dive Obradoviću, on je jedan od najboljih trenera na svetu!
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

velika čast

BRED STIVENS O ŽELJKU: Svi u NBA ligi se dive Obradoviću, on je jedan od najboljih trenera na svetu!

Imao je samo reči hvale o najboljem evropskom treneru

Objavljeno: 14:33h

Sada već standardno veliki broj navijača došao je da pogleda meč košarkaša Partizana u Areni. Među 10.000 ljudi u dvorani, jedan specijalan gost se izdvojio. Naime, u prvom redovima odmah pored terena meč crno-belih i Cedevite pratio je predsednik košarkaških operacija Boston Seltiksa, Bred Stivens. Prvi čovek slavne franšize je otkrio u kratkom interjvuu da je došao da vidi Jama Madara koji je ubacio 16 poena, ali je klub iz Humske upisao drugi poraz ove sezone u ABA ligi.

Mladi Izraelac je 2020. godine draftovan od strane Bostona u drugoj rundi, imao je i ponudu da se pridruži ekipi ali Madar je odlučio da ostane u Evropi i potpiše višegodišnji ugovor sa Partizanom, ali to ne znači da Seltiksi ne prate razvoj svog igrača.

Bred Stivens
foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

– Došao sam prvenstveno zbog Jama, ali posmatraću dosta timova u dosta različitih država tokom ovog puta. U Srbiji ću biti nekoliko dana, a naredne destinacije moraju da ostanu tajna – počeo je Stivens razgovor koji je obavljen na poluvremenu utakmice u Areni.

Duel između Partizana i Cedevite okončana je iznenađujućom pobedom kluba iz Ljubljane, a Stivens je bio zadovoljan kvalitetom košarke.

– Fantastično je u Beogradu, grad je predivan, svi su me lepo dočekali, a i košarka je odlična. Oba tima igraju kvalitetno na oba kraja terena, nekoliko momaka poznajem kada sam bio trener na koledžu, a naravno najbolje poznajem Jama.

Neizbežna tema bio je Željko Obradović. O dostignućima najtrofejnijeg trenera Evrope znaju svi u NBA ligi što je potvrdio Stivens koji je deo Seltiksa još od 2013. godine. Prvo kao trener, a sada kao funkcioner posle odlaska Denija Ejndža.

– On je jedan od najboljih trenera na svetu. Bez obzira u kojoj ste ligi ili u kojoj ste zemlji, to ne određuje kakav ste trener već to pokazuju vaši rezultati i rad bez obzira gde ste. Svi u NBA ligi se dive Željku zbog njegovog trenerskog znanja, bilo mi je zaista zabavno da sedim prekoputa Obradovića i posmatram ga kako radi.

Za kraj dotakli smo se i srpskih internacionalaca u NBA ligi. Kao i prethodnih godina predvodnik je Nikola Jokić koji je ponovo neprikosnoveni lider Denvera i najbolji centar u čitavoj ligi.

– Svi pričaju o tim momcima, Jokić je spektakularan, zaslužuju da se priča o njima zbog načina na koji igraju. Srpska košarka je zaista dobra. Država od sedam miliona ima neverovatne košarkaške talente i uspevaju da se takmiče sa mnogo većim državama – zaključio je Stivens.

KK Partizan, Jam Madar
foto: Emilija Jovanović

S obzirom da je operativac Bostona došao zbog Madara red je bio da porazgovaramo i sa plejmejkerom crno-belih. Odigrao je Izraelac dobar meč, kao što smo istakli upisao je 16 poena, bio je svestan da je Stivens tu zbog njega, ali u glavi mu je isključivo bio ishod meča. Prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

– Za mene je najbitnija činjenica da smo izgubili ovaj meč i moramo iz toga izvući lekciju. Želim da se fokusiram na narednu utakmicu i pokušam da ispravim greške. Napravio sam odličnu odluku kada sam došao ovde, radim sa najboljim trenerom u Evropi. To ne može da bude loša odluka – rekao je Madar.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.